Μπορεί το bitcoin να φθάσει τα 400.000 δολάρια;

Μπορεί το bitcoin να φθάσει τα 400.000 δολάρια;

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το ορόσημο των 20.000 δολαρίων, το bitcoin σημείωσε σήμερα νέο ιστορικό ρεκόρ, με το μεγαλύτερο εκ των ψηφιακών νομισμάτων να ξεπερνάει για πρώτη φορά και το φράγμα των 23.000 δολαρίων. Παρά τα εντυπωσιακά κέρδη, αναλυτές και παράγοντες της αγοράς προβλέπουν περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, το bitcoin έχει ανατιμηθεί πάνω από 20%, καταφέρνοντας σήμερα να αναρριχηθεί έως και τα 23.655 δολάρια με κέρδη 10,5%. Από τις αρχές του έτους, η αξία του μεγαλύτερου εκ των ψηφιακών νομισμάτων έχει τριπλασιασθεί, όπως και η αξία του δείκτη Bloomberg Galaxy Crypto Index.

Το ξέφρενο ράλι των ψηφιακών νομισμάτων διχάζει την κοινή γνώμη, δεδομένου ότι και στο παρελθόν το bitcoin είχε εκτιναχθεί σε ιστορικά υψηλά, για να προσγειωθεί απότομα στη συνέχεια. Οι υποστηρικτές θεωρούν το bitcoin εναλλακτική του χρυσού στη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, εν μέσω της διολίσθησης του δολαρίου και ενδεχόμενων πληθωριστικών πιέσεων. Κάποιοι άλλοι προειδοποιούν για κερδοσκοπική φούσκα που αναπόφευκτα θα σκάσει, όπως είχε συμβεί και προ τριετίας.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ενδείξεις ότι επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως διαχειριστές ενεργητικού(asset managers) στρέφουν την προσοχή τους στο bitcoin.

To γεγονός της περιορισμένης κυκλοφορίας bitcoins σε συνδυασμό με την αφθονία τυπωμένου χρήματος από τη Federal Reserve των ΗΠΑ ενισχύουν τα στοιχήματα για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο του bitcoin, ενδεχομένως και στα 400.000 δολάρια, υποστηρίζει ο Σκοτ Μίνερντ, επικεφαλής επενδύσεων στην Guggenheim Investments.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή