Δυναμική ανάπτυξη καταγράφει η Redex

Δυναμική ανάπτυξη καταγράφει η Redex

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε υπολογίσιμη δύναμη στον τομέα των ιδιωτικών έργων έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η Redex του ομίλου Κοπελούζου. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, τα υπό εκτέλεση ιδιωτικά έργα που έχει αναλάβει αυτή την περίοδο η εταιρεία είναι αξίας άνω των 90 εκατ. ευρώ. Οπως τονίζει στην «Κ» ο Κώστας Τερζητάνος, διευθύνων σύμβουλος της Redex, «το τελευταίο διάστημα η εταιρεία έχει ξεκινήσει και μια συνεργασία με την “Παπαστράτος” στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας. Συγκεκριμένα, έχουμε αναλάβει την αναβάθμιση του εργοστασίου της εταιρείας στον Ασπρόπυργο μέσω της βελτιστοποίησης της ποιότητας ισχύος, ενώ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και τρεις ακόμα συνεργασίες με μεγάλες βιομηχανίες της χώρας».

Η ανάπτυξη αυτή αποτυπώνεται και στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας. Συγκεκριμένα, το 2019 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 53 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 75% συγκριτικά με το 2018, όταν ο τζίρος είχε διαμορφωθεί σε 30,3 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2011 η εταιρεία κατορθώνει να αυξάνει συνεχώς τον κύκλο εργασιών της. Μεταξύ των νέων έργων που διεκδικεί αυτή την περίοδο περιλαμβάνονται η κατασκευή δύο ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, αμφότερα από ξένους επενδυτές, η επόμενη φάση της ανάπτυξης του Αστέρα Βουλιαγμένης, εκτιμώμενης αξίας της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και ένα οικιστικό έργο υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, το οποίο αφορά ανακατασκευή υφιστάμενου κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Η Redex ανέλαβε πρόσφατα την κατασκευή ενός golf club στην Πύλο για λογαριασμό της εταιρείας «Πανόραμα», ενώ λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρώσει και την κατασκευή ενός συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών στην περιοχή του Μετς, όπως επίσης και το έργο της επέκτασης και ανακατασκευής του νέου κτιριακού συγκροτήματος του βρετανικού σχολείου St. Catherine’s. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ακίνητο απαιτήθηκαν δύο χρόνια εργασιών, καθώς κατά τη διάρκεια των ανασκαφών εντοπίστηκαν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Αυτό το διάστημα η εταιρεία κατασκευάζει το πολυτελές παραθεριστικό θέρετρο One & Only Kea Island στην Κέα, για λογαριασμό της Dolphin Capital Investors. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπει την αξιοποίηση έκτασης 600 στρεμμάτων για την ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 75 δωματίων και 30 παραθεριστικών βιλών. Το έργο πραγματοποιείται στη θέση Βρόσκοπος, με στόχο να λειτουργήσει εντός του 2021. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία μαρίνας, γηπέδων τένις, σπα και κέντρου καταδυτικού τουρισμού.

Πρόσφατα η Redex ολοκλήρωσε και την πρώτη φάση της ανακατασκευής της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα που έχει αναλάβει. Επίσης, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες διαρρύθμισης χώρων αποθήκευσης και γραφείων, όπως και η προσθήκη μιας επέκτασης του χώρου φορτοεκφόρτωσης στο σχετικό τμήμα του Διεθνούς Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιείται για λογαριασμό της DHL. Η εταιρεία ολοκληρώνει άλλη μια επέκταση σε βιομηχανικό κτίριο της εταιρείας Knauf στην περιοχή της Νέας Μαγνησίας, επίσης στη Θεσσαλονίκη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται ακόμα το έργο της επέκτασης του κτιρίου γραφείων της εταιρείας ΒΙΟΚΥΤ Συσκευασίες ΑΕΒΕ, μέλους της Dunapack Packaging, ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στη Μύκονο και η ριζική ανακατασκευή του κτιρίου γραφείων της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Roche στο Μαρούσι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή