Τεχνάσματα για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα

Τεχνάσματα για δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτες υποθέσεις κακοπληρωτών, οι οποίοι συχνά εμφανίζονται ως ανήμπορα θύματα του «ανάλγητου» παρόχου που τους έκοψε το ρεύμα, αποκάλυψε η ΔΕΗ. Πελάτες που αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς στην επιχείρηση, αλλάζουν ΑΦΜ και πηγαίνουν σε άλλη εταιρεία για να δημιουργήσουν νέα χρέη, παράνομες συνδέσεις και ρευματοκλοπές. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αποκοπής στο Παγκράτι, η οποία αφορά πελάτη που έφυγε από τη ΔΕΗ αφήνοντας οφειλή 4.454 ευρώ και μεταφέρθηκε σε άλλον ιδιώτη πάροχο στις 8.8.2018 με άλλον ΑΦΜ και άλλο όνομα. Παραμένει εκεί έως τον Σεπτέμβριο του 2019 και στις 7.9.2019 ο ιδιώτης πάροχος κόβει τη σύνδεση, πιθανώς λόγω ανεξόφλητων οφειλών. Ετσι, ο πελάτης μεταπίπτει στην Καθολική Υπηρεσία. Στην Καθολική Υπηρεσία δημιουργεί επιπλέον χρέος 2.127 ευρώ.

Στις 16.7.2020 γίνεται η αποκοπή από τον ΔΕΔΔΗΕ, καθώς έχει παρέλθει ο χρόνος παραμονής στην Καθολική Υπηρεσία χωρίς να βρεθεί νέος πάροχος για να κάνει σύνδεση. Ο καταναλωτής συνεχίζει να μην πληρώνει και να μη ρυθμίζει την οφειλή του. Στις 6.11.2020, σε επανέλεγχο του ΔΕΔΔΗΕ, ο μετρητής εμφανίζεται παραβιασμένος και ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει στις 3.12.2020 σε αποκοπή από το κιβώτιο διανομής (πρακτική που ακολουθείται αυτεπαγγέλτως σε περιπτώσεις ρευματοκλοπής). Καθ’ όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει καμία όχληση και καμία προσπάθεια ρύθμισης της οφειλής από τον πελάτη ή κίνηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

Σε άλλη περίπτωση στη Ροδόπη, πελάτης έφυγε αφήνοντας χρέος 9.000 ευρώ στη ΔΕΗ. Στη συνέχεια άλλαξε προμηθευτή μεταφέροντας την παροχή σε άλλο όνομα και άλλον ΑΦΜ. Προφανώς, έπειτα από χρέη και στον ιδιώτη προμηθευτή, πέρασε στην Καθολική Υπηρεσία και συνέχισε να ηλεκτροδοτείται. Σε αυτή την περίπτωση την αποκοπή δεν τη ζήτησε η ΔΕΗ, αλλά άλλη ιδιωτική εταιρεία στην οποία χρωστούσε.

Για την υπόθεση καρκινοπαθούς στη Θεσσαλονίκη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η ΔΕΗ αναφέρει ότι καμία αποκοπή ηλεκτροδότησης δεν έχει πραγματοποιηθεί στον συγκεκριμένο πελάτη, ο οποίος συνεχίζει να ηλεκτροδοτείται κανονικά. 

Για την υπόθεση αποκοπών ρεύματος στην Αγ. Βαρβάρα, η ΔΕΗ τη συνδέει με το εκτεταμένο φαινόμενο των ρευματοκλοπών. Ο ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιεί συστηματικά και εντατικά ελέγχους για τυχόν παραβιάσεις των μετρητών σε ολόκληρη τη χώρα και σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοί του δυστυχώς έρχονται αντιμέτωποι με ακραίες συμπεριφορές από την πλευρά των παραβατών, ενώ έχουν υποστεί και βιαιοπραγίες, αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Στο πλαίσιο αυτό, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ μετέβησαν στις 9 Δεκεμβρίου 2020 στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας του Ν. Αττικής συνοδευόμενα από άνδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής καθώς και από εισαγγελέα. Η οργανωμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε εντός των οικισμών Ρομά, όπου διακόπηκαν έξι παραβιασμένες παροχές, εννέα που έπρεπε να είναι κομμένες λόγω χρέους και ταυτόχρονα διαπιστώθηκαν και άλλες τέσσερις περιπτώσεις πιθανών ρευματοκλοπών, για τις οποίες ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή