Επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών η πανδημία

Επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών η πανδημία

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πλειονότητας των επιχειρήσεων επιτάχυνε η επέλαση της πανδημίας, με 9 στις 10 επιχειρήσεις, ήτοι 90,2%, να δηλώνουν ότι είτε έχουν κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είτε σκοπεύουν άμεσα να ενεργοποιήσουν έναν οδικό χάρτη ψηφιακού μετασχηματισμού. Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ετήσια έκθεση του Found.ation και του EIT Digital (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας) «Digital Transformation in Greece 2020-2021», επισημαίνοντας επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, ήτοι το 93,8%, πιστεύει πως η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες του ψηφιακού μετασχηματισμού στο εσωτερικό των εταιρειών. Μάλιστα, η πιο αποτελεσματική πρακτική που ωθεί τις επιχειρήσεις να μετασχηματίσουν τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες τους αναδεικνύεται, και στη φετινή έκθεση, η εκπαίδευση και η κατάρτιση του προσωπικού.

Εκτός από την αλλαγή στη λειτουργία των επιχειρήσεων, η επέλαση της πανδημίας έχει αλλάξει ριζικά τις συνθήκες αλλά και τον τρόπο εργασίας. Η τηλεργασία αποτελεί πλέον την πιο διαδεδομένη μέθοδο εργασίας, με όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να στρέφονται σε αυτήν εν μέσω πανδημίας.

Ετσι, παρόλο που πριν από την πανδημία 7 στις 10 επιχειρήσεις διατηρούσαν μόνο το 25% του εργατικού δυναμικού τους σε εξ αποστάσεως εργασία, μετά την έξαρση της COVID-19 οι 6 στις 10 επιχειρήσεις διατηρούν πάνω από το 50% του εργατικού δυναμικού τους σε τηλεργασία. Μάλιστα, αυτή η προσφιλής μέθοδος εργασίας μάλλον ήρθε για να μείνει, άποψη με την οποία συντάσσεται το 81,7% των ερωτηθέντων που παρουσιάζει η έκθεση.  Ομως, μόλις το 14,8% των εταιρειών ήταν σε θέση να υλοποιήσει άμεσα τέτοιες αλλαγές, γεγονός που συνδέεται άμεσα με τη δυνατότητα που έχουν να υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εργασία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή