Νέες κινήσεις της Briq στον κλάδο logistics

Νέες κινήσεις της Briq στον κλάδο logistics

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας της με τον όμιλο της Sarmed βρίσκεται η Briq Properties ΑΕΕΑΠ, προσδοκώντας σε περαιτέρω διείσδυσή της στον κλάδο των logistics. Η εισηγμένη προχώρησε πριν από λίγες ημέρες σε νέα επένδυση, ύψους 23,6 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση του 80% της Sarmed Warehouses. Η εν λόγω εταιρεία είναι κάτοχος αποθηκευτικών εγκαταστάσεων 58.641 τ.μ. στην περιοχή της Μάνδρας στην Ελευσίνα, που αποτελεί το μεγαλύτερο εν λειτουργία ενιαίο συγκρότημα αποθηκών στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο 20% παραμένει στην κατοχή του κ. Ιωάννη Σαραντίτη. Σημειωτέον ότι οι εν λόγω αποθήκες έχουν μισθωθεί για τα επόμενα 10 χρόνια στην εταιρεία Sarmed Logistics του κ. Σαραντίτη.

Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι πιθανό να έχει και συνέχεια, καθώς, όπως τονίζει στην «Κ» η διευθύνουσα σύμβουλος της Briq Properties Αννα Αποστολίδου, αυτή την περίοδο οι δύο πλευρές διερευνούν τις πιθανότητες επέκτασης της συνεργασίας τους και σε άλλα ακίνητα του ομίλου Sarmed. Παράλληλα, «αποκτάμε και πολύτιμη τεχνογνωσία για τα ακίνητα logistics, όπως π.χ. τι χαρακτηριστικά είναι τα πλέον περιζήτητα από την αγορά, ποιες οι τοποθεσίες με την υψηλότερη εμπορικότητα και άλλα σχετικά στοιχεία», αναφέρει η κ. Αποστολίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω συμφωνία αποτελεί την τρίτη κίνηση της Briq Properties στον κλάδο των logistics. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα μία ακόμα κίνηση, καθώς προωθεί την ανάπτυξη έκτασης 27,4 στρεμμάτων που είχε αγοράσει λίγο νωρίτερα στην περιοχή του Ασπροπύργου. Σε αυτήν δρομολογείται η κατασκευή κτιρίου logistics 10.000 τ.μ., με το συνολικό ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται σε 8 εκατ. ευρώ (μαζί με την αγορά του οικοπέδου). Εν τω μεταξύ, σε όμορη έκταση κατασκευάζεται ήδη το πρώτο (χρονικά) κτίριο logistics της Briq Properties, επιφάνειας 20.764 τ.μ. Το εν λόγω ακίνητο αναπτύσσεται σε έκταση 57,5 στρεμμάτων, η οποία αποκτήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο αντί 3,45 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 14 εκατ. ευρώ. Το κτίριο θα έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2021.

Συνολικά η Briq θα κατασκευάσει αποθήκες 30.000 τ.μ. αντί 20 εκατ. ευρώ. Με την προσθήκη και του ολοκληρωμένου συγκροτήματος της Sarmed, η εταιρεία έχει στην κατοχή της και παράλληλα αναπτύσσει αποθηκευτικές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας άνω των 110.000 τ.μ., μέγεθος που την κατατάσσει μεταξύ των μεγαλύτερων ιδιοκτητών logistics στη χώρα.

Αξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η εταιρεία κατόρθωσε, παρά την πανδημία, να ολοκληρώσει το επενδυτικό πλάνο που είχε εκπονήσει ήδη από το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και το οποίο προέβλεπε τη σημαντική αύξηση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της, πλησίον των 100 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία άντλησε έσοδα της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό προχωρώντας πριν από ένα χρόνο σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της και κατόρθωσε εντός 12 μηνών να επενδύσει το σύνολο των κεφαλαίων. Ως εκ τούτου, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Briq Properties ανέρχεται πλέον σε 28 κτίρια συνολικής αξίας 101,2 εκατ. ευρώ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή