Υπόθεση Folli Follie: I.X. και οικιακός εξοπλισμός με έξοδα της εταιρείας

Υπόθεση Folli Follie: I.X. και οικιακός εξοπλισμός με έξοδα της εταιρείας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζητώντας οι ελεγκτές περισσότερα τεκμήρια και ενδείξεις ότι η Landocean είναι εταιρεία συμφερόντων των ιδρυτών της Folli Follie, εντόπισαν σειρά συναλλαγών που είχε πραγματοποιήσει μέσω αυτής ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Συγκεκριμένα αγόρασε δύο αυτοκίνητα στο όνομα της Landocean, ένα Bentley και ένα Land Rover, για τα οποία αναφέρεται σε εταιρικό email ότι «δεν μπορούμε να βρούμε το κόστος των συγκεκριμένων αυτοκινήτων επειδή είχαν αγοραστεί από τον Δημ. Κουτσολιούτσο». 

Eνα ακόμη στοιχείο, ενδεικτικό του modus vivendi των πρώην επικεφαλής της εταιρείας, σχετίζεται με το γεγονός ότι το Land Rover έφερε πινακίδες κυκλοφορίας με αρχικά «DK» (από τα αρχικά του Δημ. Κουτσολιούτσος). «Εξατομικευμένες πινακίδες κυκλοφορίας φαίνεται να μπορούν να αποκτηθούν στο Χονγκ Κονγκ μέσω ειδικής διαδικασίας αίτησης και καταβολής τέλους», σημειώνουν οι ειδικοί της PwC, οι οποίοι εντόπισαν και ασφαλιστήριο έγγραφο βάσει του οποίου το Land Rover ανήκει στη Landocean, ενώ ένας από τους δύο ασφαλισμένους οδηγούς είναι ο Δημ. Κουτσολιούτσος. 

Επίσης, τέλη Σεπτεμβρίου 2015, όπως προκύπτει από email, ο Δημ. Κουτσολιούτσος είχε εγκρίνει πληρωμή εκ μέρους του (αδελφού του) Σίμου Κουτσολιούτσου. Σε ακόμα μία περίπτωση από το 2015, ο Δημ. Κουτσολιούτσος προσωπικά προβαίνει σε παραγγελία κοσμημάτων από την Κίνα και στέλεχος της FF ενημερώνει τον προμηθευτή να εκδώσει το τιμολόγιο στο όνομα της Landocean.

Η ενδιάμεση έκθεση εντοπίζει την υπογραφή συμφωνητικών από τη Folli Follie τα έτη 2016 και 2018 για παροχή υπηρεσιών προληπτικής συντήρησης αναφορικά με συστήματα αδιάλειπτης παροχής (UPS) και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών που βρίσκονται σε εγκαταστάσεις της εταιρείας και των καταστημάτων της, οι οποίες όμως κάλυπταν και τις οικίες της οικογένειας στην Κηφισιά, στην Εκάλη και στις Σπέτσες.

Κατά την ίδια περίοδο (2016-2018) η εταιρεία επιβαρυνόταν με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από προσωπικό του σκάφους της οικογένειας, ενώ επιπλέον επιβαρυνόταν με 18 προσωπικές συνδέσεις της οικογένειας, τέσσερις συνδέσεις για τις οικίες στις Σπέτσες και στην Κηφισιά και μέχρι 19 συνδέσεις σε σκάφη και αεροσκάφη. Επιβαρύνθηκε ακόμη με 395.000 ευρώ για την απόκτηση επτά αυτοκινήτων, καθώς και με έξοδα μίσθωσης για άλλα αυτοκίνητα από εταιρεία χρηματοδοτικών μισθώσεων που είχαν παραχωρηθεί προς χρήση σε μέλη της οικογένειας. 

Εντοπίστηκαν ακόμη τιμολόγια ύψους 125.400 ευρώ που είχαν εκδοθεί στο όνομα της FFSA την περίοδο 2004-2008, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις πως αντιστοιχούν σε προσωπικές αγορές της οικογένειας Κουτσολιούτσου και για εξοπλισμό – ανακαίνιση των οικιών τους (χαλιά, έπιπλα, ομπρέλες και άλλα).

Η λίστα των αγορών περιλαμβάνει 48 ηλεκτροκίνητα οχήματα του γκολφ, το 2008, έναντι 36.708 δολαρίων, αλλά και εισαγωγή ξυλείας από την Ταϊλάνδη, το 2007, συνολικής αξίας 45.007 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή