Η MYTILINEOS συνδράμει αποφασιστικά στο έργο των ελληνικών νοσοκομείων

Η MYTILINEOS συνδράμει αποφασιστικά στο έργο των ελληνικών νοσοκομείων

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η πιο σημαντική στιγμή του «πολέμου»: στην καρδιά του χειμώνα, στην κορύφωση της αγωνίας για το δεύτερο κύμα της πανδημίας κι ενώ η ελπίδα επιτέλους αχνοφαίνεται στο βάθος με τη διανομή των πρώτων εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου. Όμως δεν υπάρχει περιθώριο για επανάπαυση. Οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας της χώρας κινητοποιούν τις μεγάλες επιχειρήσεις που αναζητούν τους πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς τρόπους συνδρομής.

Η MYTILINEOS συνδράμει αποφασιστικά στο έργο των ελληνικών νοσοκομείων-1

H MYTILINEOS, από την πρώτη στιγμή που η Covid-19 πέρασε τα σύνορα της χώρας μας, επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς, κατέγραψε τις ανάγκες και ανταποκρίθηκε άμεσα. Ήδη οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης εξοπλίστηκαν με 15 ειδικούς αναπνευστήρες, για εξαιρετικά δύσκολα περιστατικά, μέρος της δωρεάς της MYTILINEOS που είχε πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η δυναμική εξέλιξη της πανδημίας το προηγούμενο διάστημα πολλαπλασίασε τις ανάγκες των νοσοκομειακών ιδρυμάτων. Έτσι, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός της εταιρείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ήταν για την προμήθεια επιπλέον 50 ειδικών αναπνευστήρων, αποφασίστηκε από κοινού ότι στην παρούσα συγκυρία είναι πιο χρήσιμη η αγορά και δωρεά μοριακού μηχανήματος ανίχνευσης του SARS-CoV-2, μαζί με τα σχετικά αναλώσιμα, για περισσότερα από 5.000 τεστ. Η εν λόγω δωρεά θα κατευθυνθεί απευθείας στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός, προκειμένου να ενισχυθεί η εξεταστική του δυναμικότητα. Σημειώνεται ότι το εν λόγω νοσοκομείο είναι αυτό που διενεργεί τα περισσότερα τεστ τον μήνα στη χώρα μας.

Η MYTILINEOS συνδράμει αποφασιστικά στο έργο των ελληνικών νοσοκομείων-2

Στη Βόρεια Ελλάδα και σε όλη τη χώρα

Παράλληλα, καθώς τα υγειονομικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα είναι επιβαρυμένα, εκτός της συνδρομής στο ΑΧΕΠΑ, η MYTILINEOS εξασφάλισε πολύτιμο ιατρικό εξοπλισμό και για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, ώστε να εξοπλισθούν μονάδες ΜΕΘ, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των νοσοκομειακών ιατρών.

Όμως οι προσπάθειες της MYTILINEOS για πραγματική ενίσχυση του συστήματος υγείας δεν σταματούν εδώ. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσφοράς της στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες και δραστηριοποιείται, έχει ήδη προσφέρει 2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ και ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς και 500 rapid tests στον Δήμο Λεβαδέων, 2 συστήματα αναπνευστήρων για ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και rapid και μοριακά τεστ, καθώς και υγειονομική συνδρομή στoν Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.

Η MYTILINEOS συνδράμει αποφασιστικά στο έργο των ελληνικών νοσοκομείων-3

Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν περισσεύει. Σίγουρα δεν περισσεύουν οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις. Η MYTILINEOS δεσμεύεται ότι θα παραμείνει αρωγός της Πολιτείας και του συστήματος υγείας της χώρας, για όσο καιρό χρειαστεί. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Είναι η μόνη εγγύηση ότι το τέλος αυτής της περιπέτειας θα μας βρει όλους εδώ και υγιείς. Ναι, μαζί θα τα καταφέρουμε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή