Άνοδος τιμών με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο

Άνοδος τιμών με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέα άνοδο και με αναμενόμενα χαμηλό τζίρο έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τα Χριστούγεννα –καθώς σήμερα είναι αργία για τις συναλλαγές στη λεωφόρο Αθηνών– με μόλις τέσσερις συνεδριάσεις να απομένουν για το κλείσιμο του έτους. Με περιορισμένες κινήσεις, λόγω των ημερών, οι αγοραστές διατήρησαν την ανοδική πορεία του Χ.Α. για δεύτερη ημέρα μετά το μίνι sell-off των αρχών της εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών και να κινείται λιγότερο από 13 μονάδες μακριά από τις 800. Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται επίσης να κινηθεί με αργούς ρυθμούς σε όρους συναλλακτικής δραστηριότητας, αφού οι θεσμικοί επενδυτές έχουν κλείσει τα βιβλία τους για το έτος και θα περιοριστούν και πάλι σε επιλεκτικές μόνον κινήσεις.

Το σήμα για το Χ.Α., πάντως, θα το δώσουν οι διεθνείς αγορές, με το «στοίχημα» να είναι να μπορέσουν να διατηρηθούν τα κεκτημένα των οκτώ τελευταίων εβδομάδων. Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,93% στις 787,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 41,49 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,00% στις 1.884,05 μονάδες, ενώ στο -0,58% και στις 1.065,40 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,49% στις 494,24 μονάδες, με την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς να υποχωρούν κατά 0,22% και 1,57% αντίστοιχα, ενώ στο +0,80 έκλεισε η Eurobank και στο +1,43% η Εθνική Τράπεζα.

Οι αναταράξεις στις αγορές επανέφεραν το ελληνικό χρηματιστήριο στο σκηνικό αντιπαράθεσης με τις 800 μονάδες, με τις συναλλακτικές προϋποθέσεις να καθιστούν ακόμη δυσχερέστερη την υπέρβασή τους στο άμεσο μέλλον, σημειώνει η «Κύκλος Χρηματιστηριακή». Το σενάριο της συσσώρευσης γίνεται έτσι επικρατέστερο καθώς με τη χθεσινή διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η προτελευταία εβδομάδα του έτους.

Ακολουθώντας τις Morgan Stanley, Jefferies και Eurobank Equities, και η Citi Private Bank έδωσε τη δική της ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές μετοχές. Σε ερώτηση των πελατών της πώς μπορεί να κεφαλαιοποιήσει κανείς επενδυτικά τις ισχυρές προοπτικές που δημιουργούνται για την Ελλάδα το 2021 χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης και στη φιλική προς τις επενδύσεις πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, απάντησε πως το «αγαπημένο» της στοίχημα είναι οι ελληνικές μετοχές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή