Κατάθεση πινακίδων μέσω υπολογιστή

Κατάθεση πινακίδων μέσω υπολογιστή

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι επιθυμούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων τους μπορούν πλέον να το πράξουν με πέντε κλικ, όπως γνωστοποίησε η ΑΑΔΕ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εισέλθουν στο mycar.aade.gov.gr και να εισάγουν το user name και το password τους στο myTAXISnet. Αμέσως οδηγούνται σε μια νέα σελίδα, όπου έχουν δύο επιλογές εφαρμογών. Η πρώτη αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής των τελών ή να λάβουν τη σχετική βεβαίωση μη οφειλής τελών σε περίπτωση που επιθυμούν να μεταβιβάσουν το όχημά τους. Η δεύτερη έχει τίτλο «Ψηφιακή Ακινησία/Κυκλοφορία». Ωστόσο, αν διαπιστωθεί ότι το όχημα κυκλοφορεί ή είναι σταθμευμένο με τις πινακίδες επάνω, τότε –πλέον των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής– επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται σε 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης.

Νέο deal για την Energean στα υπεράκτια πεδία του Ισραήλ 

Το υπόλοιπο 30% στα υπεράκτια πεδία του Ισραήλ αποκτά η Energean, σύμφωνα με το Reuters. Η εταιρεία, η οποία κατέχει επί του παρόντος ποσοστό 70% στην περιοχή, δήλωσε ότι θα πληρώσει προκαταβολικά την εταιρεία Kerogen Capital 175 εκατ. δολάρια και άλλα 125 έως 150 εκατ. δολάρια μετά την ολοκλήρωση του έργου «Karish». Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P πρόσφατα, η Energean αποκτά νέα παραγωγικά κοιτάσματα σε Αίγυπτο, Ιταλία, Κροατία και Βρετανία, καθώς και μια σειρά από επιπλέον έργα, παράλληλα με την ανάπτυξη των κοιτασμάτων «Karish», «Tanin» και «Karish North» στο Ισραήλ.

Αγορές με click away και την ερχόμενη Κυριακή 

Μία ακόμη Κυριακή θα έχουν τη δυνατότητα οι καταναλωτές να κάνουν τις προμήθειές τους στα καταστήματα τροφίμων, αλλά και να παραλάβουν από καταστήματα προϊόντα που έχουν παραγγείλει με τη μέθοδο του click away. Χθες δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή υπουργική απόφαση βάσει της οποίας επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την προσεχή Κυριακή 3 Ιανουαρίου τα σούπερ μάρκετ, τα μίνι μάρκετ και τα λοιπά καταστήματα τροφίμων, καθώς και τα καταστήματα που παραδίδουν παραγγελίες που έχουν γίνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Χωρίς εντολή η αγγελία πώλησης

«Δεν δώσαμε ούτε γραπτή ούτε προφορική εντολή σε οποιοδήποτε μεσιτικό γραφείο για την πώληση του President», αναφέρει στην «Κ» ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, Δημ. Μίχαλος, ύστερα από τη χθεσινή δημοσιοποίηση στην ιστοσελίδα Moneyreview.gr της αγγελίας πώλησης του κτιρίου (https://www.ibp.be/fr-BE/Details/Index/4238191) από μεσιτικό γραφείο στις Βρυξέλλες. Νωρίτερα, η ΓΕΚΕ είχε προχωρήσει στη διάψευση του χθεσινού δημοσιεύματος της «Κ», βάσει του οποίου η εταιρεία δρομολογεί την πώληση του ακινήτου έναντι ζητούμενου τιμήματος ύψους 110 εκατ. ευρώ. Βεβαίως η «Κ», προτού δημοσιεύσει το ρεπορτάζ, είχε επικοινωνήσει με έτερο στέλεχος του ξενοδοχείου που είχε επιβεβαιώσει τον εν λόγω τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου, το πωλητήριο.

Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσπασης της Πειραιώς

Την απόσχιση του κλάδου τραπεζικής δραστηριότητας και τη σύσταση νέας τραπεζικής εταιρείας ενέκρινε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς. Το σχέδιο διάσπασης και η δημιουργία της εταιρείας holding, στην οποία θα μεταφερθεί η ζημία του 1,6 δισ. ευρώ που θα προκύψει από την τιτλοποίηση δύο χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων, είναι μέρος του σχεδίου εταιρικού μετασχηματισμού που υλοποιεί η διοίκηση της τράπεζας στην προσπάθεια εξυγίανσης του ισολογισμού της. Στο πλαίσιο της διάσπασης η εταιρεία holding καθίσταται η μέτοχος της νέας Τράπεζας Πειραιώς λαμβάνοντας το σύνολο των μετοχών έκδοσής της, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η καθεμία. Να σημειωθεί επίσης ότι στις 4 Ιανουαρίου θα γίνει η μετατροπή του CoCos ύψους 2 δισ. ευρώ, που διαθέτει το ΤΧΣ σε μετοχές, με την έκδοση 394.400.000 νέων μετοχών. Οπως έχει ανακοινώσει η τράπεζα, κατά την ημερομηνία εισαγωγής των νέων μετοχών στο Χ.Α. δεν θα γίνει προσαρμογή της τιμής της μετοχής της Πειραιώς και δεν θα μεταβληθούν τα όρια της ημερήσιας διακύμανσης της μετοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή