Στην «Ελλάκτωρ» παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων

Στην «Ελλάκτωρ» παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων

3' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To έλεγαν από την αρχή οι Ολλανδοί της Reggenborgh ότι η δυστοκία στις διαπραγματεύσεις με τους αδελφούς Καλλιτσάντση ήταν πως δεν είχαν έναν συνομιλητή, αλλά δύο. Πηγές που είχαν πολύ καλή εικόνα των διεξαγόμενων τότε διαπραγματεύσεων υποστήριζαν πως ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης ήταν της άποψης πως θα έπρεπε να πουλήσουν και να φύγουν. Ο αδελφός του Σάκης, ωστόσο, ήθελε να παραμείνουν, έστω και με κάποιο ποσοστό, διατηρώντας ταυτόχρονα και θέση στη διοίκηση της «Ελλάκτωρ». Οι πληροφορίες περί διαφωνιών βέβαια διαψεύδονταν μέχρις ότου επιβεβαιώθηκαν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο, όταν ο Δημήτρης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της «Ελλάκτωρ». Μάλιστα, ο τελευταίος παραιτήθηκε αφού προηγουμένως είχε απορριφθεί από το διοικητικό συμβούλιο η πρότασή του να αντικατασταθεί ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, δηλαδή ο αδελφός του Σάκης. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το μέτωπο απέναντι στους Ολλανδούς δεν ήταν αρραγές από την αρχή. Τώρα, ο αντι-Reggenborgh πόλος, που συγκροτούν ο κ. Σάκης Καλλιτσάντσης και οι εφοπλιστές Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος θα προσπαθήσει να «αγοράσει χρόνο», καθυστερώντας τη γενική συνέλευση, με στόχο να διευρύνει τη συμμαχία, εν όψει της τελικής μάχης. Από την άλλη, οι Ολλανδοί επενδυτές φέρονται αποφασισμένοι «να ματώσουν όσο χρειάζεται» για να αποκτήσουν τον έλεγχο της «Ελλάκτωρ». 

Απολογισμό Βιωσιμότητας δημοσίευσε  η ΔΕΠΑ, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI και τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ. Στόχος του Απολογισμού Βιωσιμότητας είναι η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών, καθώς και του κοινωνικού συνόλου, για τις επιδράσεις της εταιρικής δραστηριότητας της εταιρείας και την παρουσίαση των πολιτικών, των πρωτοβουλιών και των μελλοντικών του στόχων, στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης λειτουργίας της σε 4 βασικούς άξονες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζομένους της και την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται. Η ΔΕΠΑ, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, επιδιώκει να είναι μια ισχυρή περιφερειακή ενεργειακή εταιρεία, που θα προσφέρει ποιοτικές και καινοτόμες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ευημερία της κοινωνίας και παράγοντας προστιθέμενη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της.

Οργανωτική αναδιάταξη στην Intrakat

Τα τυπικά απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου των μεταλλικών κατασκευών της Intrakat και την εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική εταιρεία Fracasso Hellas. Πριν από λίγες ημέρες, οι μέτοχοι της σχετικής έκτακτης γενικής συνέλευσης ενέκριναν το σχέδιο, ανάβοντας το πράσινο φως. Η απόφαση αυτή αναμένεται να βελτιώσει την οργανωτική δομή του ομίλου δημιουργώντας οικονομίες κλίμακος. Η δραστηριότητα των μεταλλικών κατασκευών κυμαίνεται μεταξύ 7% και 12% του ετήσιου κύκλου εργασιών του ομίλου Intrakat, ενώ με βάση την έκθεση αποτίμησης, η καθαρή αξία του ανέρχεται σε 13,19 εκατ. ευρώ. 

Αναγκαστικές πωλήσεις ξενοδοχείων

«Πυκνώνουν τα σύννεφα» γύρω από πληθώρα ξενοδοχειακών ακινήτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες δυσκολεύονται πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η κατάρρευση των εσόδων το 2020 και παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας και να αποτρέψουν χρεοκοπίες, φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει να γεννά ζητήματα για δεκάδες επιχειρήσεις. Στελέχη της αγοράς ακινήτων ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες, ότι κατά τους πρώτους μήνες του νέου έτους  κι εφόσον δεν σημειωθεί κάποια διαφοροποίηση των προβλέψεων για τον τουρισμό το 2021, θα πρέπει να αναμένονται πιέσεις στις τιμές των ξενοδοχειακών ακινήτων κι εκτόξευση των αναγκαστικών πωλήσεων (λόγω χρεών, οφειλών κ.τ.λ.). Εκτός από τις εν λόγω αγοραπωλησίες, ζήτηση θα εξακολουθήσει να υπάρχει μόνο για τα ξενοδοχεία που συγκεντρώνουν υψηλές προοπτικές μελλοντικών εσόδων ή είναι ιδιαίτερης πολυτέλειας. Ουσιαστικά, οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στις αγοραπωλησίες ξενοδοχειακών ακινήτων, μοιάζουν με την κατάσταση που επικράτησε κατά την περίοδο 2011-2015, όταν κορυφώθηκε η οικονομική κρίση στη χώρα. 

Σε λειτουργία και τις αργίες παραμένει το Εθνικό Τυπογραφείο

Με αυξημένο φόρτο εργασίας έκανε ποδαρικό τον πρώτο μήνα του χρόνου το Εθνικό Τυπογραφείο το οποίο παρέμεινε σε λειτουργία την Πρωτοχρονιά και χθες Σάββατο, ενώ θα είναι «ανοιχτό» όλες τις αργίες του πρώτου μήνα της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη. Στις 6 Ιανουαρίου (των Φώτων), όπως και τα Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου. Η απόφαση ενδεχομένως σχετίζεται με αυξημένες ανάγκες δημοσιοποίησης αποφάσεων που σχετίζονται την πανδημία. Ας σημειωθεί εν παρόδω ότι λίγο πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δημοσιοποιήθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αποφάσεις που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με τη στήριξη των σιδηροδρομικών επιβατικών μεταφορών αλλά και την αναστολή του μεγαρόσημου για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή