Ξοδεύουν πολλά για επικοινωνίες οι Έλληνες – Η εικόνα ανά την Ε.Ε.

Ξοδεύουν πολλά για επικοινωνίες οι Έλληνες – Η εικόνα ανά την Ε.Ε.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών για επικοινωνίες ως ποσοστό επί του συνόλου των δαπανών τους. Η χώρα μας είναι τρίτη μεταξύ των 27 κρατών- μελών στη σχετική κατάταξη της Eurostat. 

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν το 2019 τα νοικοκυριά ανά την Ε.Ε. δαπάνησαν 175 δισ. ευρώ για επικοινωνίες, όπως τηλέφωνο, telefax, ταχυδρομικές υπηρεσίες. Το ποσό αντιστοιχεί στο 1,3% του ΑΕΠ της Ε.Ε. και στο 2,4% των συνολικών καταναλωτικών δαπανών.

Ξοδεύουν πολλά για επικοινωνίες οι Έλληνες – Η εικόνα ανά την Ε.Ε.-1

Τα νοικοκυριά στη Βουλγαρία έχουν τα πρωτεία με το 4,7% των συνολικών δαπανών τους να κατευθύνεται σε υπηρεσίες επικοινωνίας. Ακολουθεί η Κροατία (4%) και η Ελλάδα (3,9%), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Ρουμανία και Σλοβακία. Στον αντίποδα μόλις το 1,3% των συνολικών δαπανών των νοικοκυριών στο Λουξεμβούργο και το 1,9% σε Δανία και Αυστρία αφορούν την επικοινωνία. 

Την τελευταία δεκαετία το ποσοστό των δαπανών για επικοινωνίες επί του συνόλου μειώθηκε στη συντριπτική πλειονότητα των κρατών μελών. Η μεγαλύτερη πτώση (από το 3% το 2009 στο 2,4% το 2019) κατεγράφη στην Εσθονία. Ακολουθούν Ολλανδία (1,1 μονάδα), Γαλλία (1 μονάδα), Ιρλανδία και Πολωνία (0,9 μονάδα). Από την άλλη αύξηση παρουσιάστηκε σε τρία κράτη- μέλη: τη Ρουμανία (3,4% το 2019 από 2,3% το 2009), Κροατία (0,3 μονάδα) και Σουηδία (0,2 μονάδα). 

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη στο MoneyReview

Oι 10 κίνδυνοι του 2021

Ιδρύθηκε συνδικάτο εργαζομένων στη Google

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή