Τι αναζητά σε Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τι αναζητά σε Ελλάκτωρ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Επιτροπή Ανταγωνισμού

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το…ενδιαφέρον της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει κεντρίσει η διεκδίκηση του ελέγχου της Ελλάκτωρ από το ολλανδικό fund Reggeborgh Invest. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε συνέχεια επιστολών που έλαβε, η ανεξάρτητη αρχή έχει στείλει ερωτηματολόγια στην Ελλάκτωρ και την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όπου η Reggeborgh ελέγχει περίπου το 30%. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητά διευκρινίσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, για τη σύνθεση των μελών του διοικητικού συμβουλίου των δύο εταιρειών, τις συμμετοχές των ομίλων σε θυγατρικές εταιρείες κτλ. Στόχος είναι να διερευνηθεί κατά πόσο υφίσταται οριζόντια κοινή ιδιοκτησία εταιρειών με ανταγωνιστική θέση στην κατασκευαστική αγορά.

Όσον αφορά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, πηγές αναφέρουν ότι δεδομένου πως το Reggeborgh ούτε ελέγχει τον εισηγμένο όμιλο ούτε έχει ορίσει-έστω και μη εκτελεστικό- μέλος στο διοικητικό συμβούλιο, δεν υφίσταται θέμα. 

Από την πλευρά τους, πηγές προσκείμενες στο ολλανδικό fund διευκρινίζουν ότι ζήτημα ανταγωνισμού δεν θα μπορούσε να τεθεί διότι αφενός το ποσοστό του Reggeborgh στην Ελλάκτωρ είναι της τάξεως του 14% και αφετέρου επειδή οι Ολλανδοί δεν ασκούν διοικητικό ρόλο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Όλα αυτά ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης, της οποίας τη σύγκληση έχει ζητήσει το Reggeborgh που έχει θέσει ως θέματα ημερήσιας διάταξης την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην εταιρεία και την αλλαγή των μελών του δ.σ.  Σημειώνεται ότι η έκτακτη γ.σ. έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, αλλά εκτιμάται ότι θα αναβληθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.

Πηγή: moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη στο MoneyReview

Dark web: Εμβόλια προς πώληση έναντι 110 δολαρίων;

Ηλεκτροκίνηση: Σε ποια χώρα οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 50%

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή