Ανάδοχος του μεγάλου φωτοβολταϊκού της ΔΕΗ στην Κοζάνη η Mytilineos

Ανάδοχος του μεγάλου φωτοβολταϊκού της ΔΕΗ στην Κοζάνη η Mytilineos

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινός ανάδοχος για το μεγάλο φωτοβολταϊκό 200 MW της Κοζάνης, της εταιρείας ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αναδείχθηκε ο τομέας Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) της Mytilineos.

Η ανάθεση του έργου περιλαμβάνει τη μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, τη μεταφορά, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και τη σύνδεση της μονάδας με δύο υποσταθμούς 150 kV.

To mega φωτοβολταϊκό (συνολικά 230 MW) της Κοζάνης είναι το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στη χώρα (και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη) και θα χρηματοδοτηθεί με τις χρηματορροές του ίδιου του του έργου (non recourse project finance). Εκτός από το μεγάλο τμήμα των 200 MW που θα αναλάβει η Mytilineos, η εταιρεία ήδη κατασκευάζει ένα από τα μικρότερα τμήματα, 15 MW. Σε εξέλιξη εξάλλου βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάθεση του φωτοβολταϊκού πάρκου της Μεγαλόπολης ισχύος 50 MW, το οποίο διεκδικούν πέντε μεγάλες εγχώριες και ξένες εταιρείες.

Ο τομέας Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας της Mytilineos ήδη συγκαταλέγεται στους κορυφαίους 10 EPC Contractors στον κόσμο (αναλαμβάνει δηλαδή τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση), με χαρτοφυλάκιο έργων άνω των 2 GW σε όλο τον πλανήτη. Ειδικότερα, η εταιρεία έχει αναλάβει την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων 1,5 GW σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία, ΗΠΑ και Αυστραλία, μεταξύ των οποίων τα εμβληματικά Talasol (στην Ισπανία) και Atacama (στη Xιλή), αλλά και περισσότερα από 400 MW έργων αποθήκευσης ενέργειας.

Για την περίοδο 2019-2020 η εταιρεία αριθμεί ήδη 21 επενδυτικά σχέδια σε ολόκληρο το φάσμα έργων ηλιακής ενέργειας. Συγκεκριμένα, επτά στο Ηνωμένο Βασίλειο, δύο στο Καζαχστάν, πέντε στη Χιλή, δύο στην Αυστραλία κι από ένα σε Γαλλία, Ουγκάντα, Ισπανία και Τυνησία, ενώ παράλληλα διεκδικεί νέα έργα στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του πλανήτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή