Αλλαγή σελίδας για την Apivita

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σελίδα γυρίζει η εταιρεία παραγωγής φυσικών καλλυντικών Apivita, την οποία ίδρυσε ο Νίκος Κουτσιανάς με τη σύζυγό του Νίκη το 1979. Τη θέση του κ. Κουτσιανά ως προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας αναλαμβάνει –όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Herve Lesieur– ο Manuel Puig. Πιο συγκεκριμένα, η Exea, εταιρεία χαρτοφυλακίου του ομίλου Puig, εξαγόρασε το 2017 το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Apivita, ωστόσο στο τιμόνι της εταιρείας βρισκόταν έως και σήμερα ο κ. Κουτσιανάς, ο οποίος έμεινε ως μειοψηφικός μέτοχος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Τον Δεκέμβριο του 2020, βάσει της συμφωνίας μεταξύ των μελών, η Exea εξαγόρασε το πακέτο μετοχών του κ. Κουτσιανά και νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίζεται ο Manuel Puig. Η Apivita, μετά την εξαγορά της από τον όμιλο Puig, έχει παρουσία σε περίπου 38 χώρες ενώ στόχος της είναι τα προϊόντα της να ταξιδεύουν σε 50 χώρες παγκοσμίως έως το τέλος του 2022.

Προς αναβολή η γενική συνέλευση της «Ελλάκτωρ»

Για αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση της «Ελλάκτωρ», στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο υφιστάμενο Δ.Σ., ή η εκλογή νέου, με βάση την πρόταση που έχει καταθέσει το fund Reggeborgh Invest. Επίσης, οι μέτοχοι θα κληθούν να αποφασίσουν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αν κρίνει πάντως κανείς και από την έλλειψη ενημέρωσης για το στρατηγικό πλάνο της επόμενης ημέρας στον όμιλο, φαίνεται πως θα κατατεθεί και θα γίνει αποδεκτό αίτημα για την αναβολή της γενικής συνέλευσης, με πιθανότερη νέα ημερομηνία τέλεσης την 27η Ιανουαρίου.

Εσοδα 44,5 εκατ. ευρώ για το ΕΚΟΜΕ το 2021

Εσοδα της τάξεως των 44,5 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Ενημέρωσης (ΕΚΟΜΕ) για το 2021. Τα έξοδα του ΕΚΟΜΕ υπολογίζονται σε 44,7 εκατ., με αποτέλεσμα να δημιουργείται αρνητικό ισοζύγιο ύψους 235,3 χιλ. ευρώ που αφορά τη μισθοδοσία δέκα ατόμων. Θα καλυφθεί όμως μέσω μεταφοράς πιστώσεων. Το ΕΚΟΜΕ ίσως να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, μέσω αυτού όμως έχει δοθεί σειρά χρηματοδοτικών και φορολογικών κινήτρων για την υλοποίηση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών.

Στα 5 δισ. το μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς

Κατά 2,4 δισ. ευρώ αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς Financial Holdings μετά τη μετατροπή των CoCos σε μετοχές, διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκαν 394,4 εκατ. νέες κοινές μετοχές. Ετσι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε περίπου 5 δισ. ευρώ και διαιρείται σε 831.059.164 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας 6 ευρώ η κάθε μία. Η χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας δεν μεταβάλλεται από τη μετατροπή των CoCos, καθώς πρόκειται για ανακατανομή των ιδίων κεφαλαίων. Η αύξηση κατά 2,4 δισ. ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο συνδυάζεται με μείωση στα αποτελέσματα εις νέον κατά 326,4 εκατ. ευρώ και αποαναγνώριση των 2 δισ. ευρώ κεφαλαίων από τα CoCos. 

Εντατικά μαθήματα μετά τον ανασχηματισμό

Εφτασε κιόλας η ώρα της 9ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Τα τεχνικά κλιμάκια, μαθαίνουμε, θα είναι εδώ την ερχόμενη  Δευτέρα, ενώ σε επίπεδο επικεφαλής οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν δύο εβδομάδες αργότερα, ξεκινώντας πιθανότατα στις 26 Ιανουαρίου. Παρότι δεν προβλέπεται μια διαπραγμάτευση με αιχμές, καθότι ο κορωνοϊός έχει θέσει σε δεύτερη μοίρα όλα τα άλλα προβλήματα, θα έχει ασφαλώς το ενδιαφέρον της. Ετσι, για παράδειγμα, στον τραπεζικό τομέα το θέμα της δευτερογενούς νομοθεσίας για το νέο πτωχευτικό δίκαιο θα μπει στο τραπέζι. Φυσικά, θα συζητηθούν τα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό και γενικότερα η πορεία του προϋπολογισμού και της οικονομίας. Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν εκ νέου και οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν επί των ελληνικών προτάσεων για τα έργα και τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτές τις μέρες, μας λένε οι πηγές, θα κάνουν εντατικά μαθήματα επ’ αυτών οι νέοι υπουργοί που ανέλαβαν μετά τον ανασχηματισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή