Σενάριο αναδιάρθρωσης ομολόγων της Intralot με παραχώρηση μετοχών

Σενάριο αναδιάρθρωσης ομολόγων της Intralot με παραχώρηση μετοχών

Ποια πρόταση είναι στο τραπέζι προκειμένου να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραχώρηση μετοχών στους ομολογιούχους αποτελεί μία από τις επικρατέστερες επιλογές για τη συμφωνία αναδιάρθρωσης των ομολόγων, ύψους 750 εκατ. ευρώ, της Intralot, σύμφωνα με όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Μέρος της «αρχιτεκτονικής» της συμφωνίας αναδιάρθρωσης της Intralot, που δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο Bloomberg χωρίς να επιβεβαιώνεται από τη διοίκηση της εισηγμένης, περιλαμβάνει την παραχώρηση τμήματος του μετοχικού κεφαλαίου στους ομολογιούχους, προκειμένου η εταιρεία να είναι σε θέση να αποπληρώσει τμήμα των υποχρεώσεών της. Κατ’ επέκτασιν, η φερόμενη συμφωνία αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει την έκδοση ενός νέου ομολόγου που θα συνοδεύεται με εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων του ομίλου παροχής λύσεων και τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών.

H Intralot διαθέτει δύο ομόλογα, εκ των οποίων το ένα, ονομαστικής αξίας 250 εκατ. ευρώ, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021, ενώ το δεύτερο, που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, είναι ύψους 500 εκατ. ευρώ. Κατόχοι του ομολόγου που λήγει φέτος είναι τα funds Beach Point Capital Management, M&G Plc και Oak Hill Advisors.

Οπως είχε αναφέρει πριν από μερικές εβδομάδες η «Κ», το βασικό σενάριο της επικείμενης συμφωνίας με τους πιστωτές περιλαμβάνει εξασφαλίσεις επί στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας στο εξωτερικό, με τη δραστηριότητα της εισηγμένης στην Αμερική να αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 50% του συνόλου των αποτελεσμάτων του ομίλου. Κατά την ενημέρωση αναλυτών του περασμένου Δεκεμβρίου, η διοίκηση της Intralot είχε αναφέρει πως οι συζητήσεις με τους ομολογιούχους είχαν εμφανίσει σημαντική πρόοδο. Νωρίτερα, τον Νοέμβριο, o Σωκράτης Κόκκαλης είχε αναλάβει εκ νέου τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Intralot, στη θέση του Χρ. Δημητριάδη που επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Κατά το εννεάμηνο του 2020, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Intralot υποχώρησε σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2019, κατά 52,1%, στα 266,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 63,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει παράσχει η διοίκηση της Intralot, η επίπτωση της πανδημίας στα μεγέθη για το σύνολο της χρήσης του 2020 κυμαίνεται από 25 έως 28 εκατ. ευρώ, με την απώλεια ρευστότητας (cash burn) να τοποθετείται σε λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ. Η δραστηριότητα στην Αμερική παρουσιάζει ανθεκτικότητα, με τους εκπροσώπους της Intralot να έχουν εκφράσει την αισιοδοξία τους όσον αφορά την πορεία της εταιρείας ιδίως στο εξωτερικό. Κι αυτό, δεδομένου ότι η Μάλτα, που αποτελεί βασική αγορά της Intralot, δεν βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, ενώ οι αθλητικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται απρόσκοπτα στην Αυστραλία. Η κερδοφορία προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) για το σύνολο της περασμένης χρονιάς από την Αμερική εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. δολάρια «λόγω των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων των στοιχηματικών δραστηριοτήτων». Κατά το εννεάμηνο του 2020, οι δραστηριότητες του ομίλου στη Βόρεια Αμερική εμφάνισαν ανάπτυξη σε ετήσια βάση, με άνοδο κύκλου εργασιών και EBITDA σε ποσοστό 13% και 49,2%, αντίστοιχα.

Συνολικά για το 2020 εκτιμάται ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν σε 60-62 εκατ. ευρώ, ενώ οι κεφαλαιουχικές δαπάνες δεν θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ και θα είναι χαμηλότερες κατά 30% λόγω της πανδημίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή