Τηλεφωνική εξυπηρέτηση για επίδομα θέρμανσης

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση για επίδομα θέρμανσης

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ΑΑΔΕ θα πρέπει να τηλεφωνήσουν όσοι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δεν βρίσκουν τον οικισμό τους. Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν τον βρίσκουν στον σχετικό κατάλογο ή έχουν πρόβλημα με τον ταχυδρομικό κώδικα, μπορούν να επικοινωνούν με το κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 213-16.21.000, ώστε να γίνεται άμεσα η ανάλογη διόρθωση. Ηδη έχουν γίνει επικαιροποιήσεις των καταλόγων, έπειτα από επικοινωνία των ενδιαφερομένων. Επίσης αναφέρεται ότι για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Ετσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρούνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Οσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή.

Αγώνας για την «πίτα» των μεγάλων έργων

Πολλοί διερωτώνται προς τι η μάχη για τον έλεγχο της «Ελλάκτωρ» μεταξύ Ολλανδών και Ελλήνων, όπως και για τη μεγάλη θέση που έχει χτίσει το ολλανδικό επενδυτικό κεφάλαιο στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η απάντηση είναι απλή: το υπουργείο Υποδομών σκοπεύει να έχει σε εξέλιξη εντός της επόμενης τριετίας έργα συνολικού προϋπολογισμού 13,6 δισ. ευρώ. Ο αγώνας για την πίτα αυτή θα δοθεί σε όλο το φάσμα των κατασκευών και μάλιστα σε νέο περιβάλλον, αφού μεταρρυθμίζεται το πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης προκειμένου να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις του παρελθόντος.

Κρατική στήριξη ζητούν οι πράκτορες ΟΠΑΠ

Στη μακρά λίστα των επιτηδευματιών που αιτούνται κρατική στήριξη προστίθενται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, με την ομοσπονδία τους (ΠΟΕΠΠΠ) να έχει αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό και προς τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης. Οπως αναφέρουν, το οικονομικό πλήγμα που δέχεται ο κλάδος τους από την παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των πρακτορείων έχει καταστεί μη διαχειρίσιμο. Ως εκ τούτου, ζητούν «κούρεμα» οφειλών επιστρεπτέας προκαταβολής 1-2-3 κατά 50% και κατάργηση προκαταβολής φόρου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Με κριτήρια θα γίνει το «κούρεμα» οφειλής

Σε εξατομικευμένη βάση θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε… μη επιστρεπτέα ένα μέρος της βοήθειας που δόθηκε στις επιχειρήσεις στους πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής, είπε χθες στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Με άλλα λόγια, δεν ετοιμάζεται «κούρεμα» της οφειλής για όλους, αλλά μόνο για όσους αποδεδειγμένα επλήγησαν από την πανδημία και αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι θα εξεταστεί η πορεία των επιχειρήσεων στο σύνολο του έτους, δεδομένου ότι ένα κομμάτι της οικονομίας τα πήγε καλά το 2020. Οι πόροι πρέπει να χρησιμοποιηθούν με μέτρο για να «φτουρήσουν», σημείωσε ο υπουργός.

Τεχνικό σφάλμα η αγγελία πώλησης

Σε τεχνικό σφάλμα, γνωστό ως «bug» στον κόσμο της πληροφορικής, αποδίδεται η δημοσίευση της αγγελίας πώλησης του ξενοδοχείου President από το μεσιτικό γραφείο των Βρυξελλών IBP. Αυτό υποστηρίζει στην «Κ», μέσω επιστολής του, ο δικηγόρος Pierre Lange, ο οποίος εκπροσωπεί το μεσιτικό γραφείο των Βρυξελλών. Σημειώνει ότι η «ιδιοκτησία εμφανίστηκε στον ιστότοπο του μεσιτικού γραφείου συνεπεία ενός προγραμματιστικού σφάλματος του επικεφαλής διαχείρισης δεδομένων –εξωτερικού συνεργάτη που έχει συνάψει σύμβαση με το μεσιτικό γραφείο– το οποίο, δίχως αμφισβήτηση, προκάλεσε τη σύγχυση του President Hotel με άλλο ξενοδοχειακό συγκρότημα προταθέν προς πώληση από το μεσιτικό γραφείο ή άλλη ιδιοκτησία ευρισκόμενη σε εγγύτητα». Να υπενθυμίσουμε πως η «Κ» σε πρόσφατο ρεπορτάζ της είχε αναφερθεί στην αγγελία πώλησης του ξενοδοχείου, αφού προηγουμένως είχε έλθει σε επικοινωνία τόσο με εκπρόσωπο του μεσιτικού γραφείου όσο και με εκπρόσωπο του ξενοδοχείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή