Αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης έως 14 Ιανουαρίου

Αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης έως 14 Ιανουαρίου

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης έως τις 14 Ιανουαρίου αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν πολλά νοικοκυριά με τους λανθασμένους ταχυδρομικούς κώδικες σε αρκετούς οικισμούς της χώρας. Μέχρι χθες το απόγευμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ είχε δεχθεί περίπου 650.000 αιτήσεις. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν ποσά ύψους από 80 ευρώ ως 650 ευρώ (το μέγιστο),  το οποίο για πρώτη φορά θα καλύψει εκτός του πετρελαίου και φυσικό αέριο και ξύλα πέλετ για τις ορεινές και αραιοκατοικημένες περιοχές. 

Οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιανουάριο, ενώ για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος, θα πρέπει να έχει αγοράσει καύσιμο τουλάχιστον διπλάσιας αξίας. Οσοι καλύψουν το σύνολο των αναγκαίων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται. Οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια ώς τον Φεβρουάριο – Μάρτιο, όταν θα ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα. Με την είσοδό τους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, οι δικαιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής της κύριας κατοικίας τους, ο οποίος συνδέεται με έναν συντελεστή, με βάση τον οποίο  θα γίνει ο υπολογισμός του τελικού ποσού που θα λάβει κάθε νοικοκυριό. Το επίδομα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ).

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης μπορούν μέσω email, αλλά και τηλεφωνικά, να επικοινωνούν με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και την πλατφόρμα της, «myΘέρμανση», και να λύνουν τα όποια θέματα αντιμετωπίζουν ή τις όποιες απορίες έχουν.  Το email είναι το [email protected], ενώ το τηλέφωνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι το 213-16.21.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή