Νέα διοίκηση απέκτησε το Υπερταμείο

Νέα διοίκηση απέκτησε το Υπερταμείο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αλλαγή της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) προχώρησε χθες το εποπτικό συμβούλιο του φορέα, με αποστολή τη μεγιστοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων των επιχειρήσεων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιό του. Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου αναλαμβάνουν καθήκοντα από τις 16 Φεβρουαρίου, με τον πρόεδρο Γιώργο Διαμαντόπουλο, τη διευθύνουσα σύμβουλο Ράνια Αικατερινάρη και τα μη εκτελεστικά μέλη Αλίκη Γρηγοριάδη και Θέμη Κουβαράκη να αντικαθίστανται.

Ως εκ τούτου, τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Δερδεμέζης (μη εκτελεστικό μέλος), με τον Γρηγόρη Δημητριάδη να αποτελεί τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ, γνωστής και ως Υπερταμείο. Ο Στέφανος Γιουρέλης παραμένει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ, ενώ το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνουν τα μη εκτελεστικά μέλη Ηρώ Αθανασίου, Μάρκος Βερέμης, Τζιοβάννα Καμπούρη, Θύμιος Κυριακόπουλος, Σπύρος Λορεντζιάδης και Μαρίνα Νιφόρου.

Ο νέος πρόεδρος Κωνσταντίνος Δερδεμέζης είχε διοριστεί μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. τον Φεβρουάριο του 2020 και είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων και της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων. Διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στις αναδυόμενες αγορές και σε σύνθετα διεθνή περιβάλλοντα, ενώ έχει διατελέσει μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου και εκτελεστικός διευθυντής 
Νοτιοανατολικής Ευρώπης της ΤΙΤΑΝ Cement. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ Γρηγόρης Δημητριάδης είναι εκτελεστικό μέλος με εγχώρια και διεθνή εμπειρία σε διοικητικές θέσεις στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Πρόσφατα είχε διατελέσει πρόεδρος της Enterprise Greece και γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Υπό αυτή την ιδιότητα ασχολήθηκε με πλήθος στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα και ηγήθηκε της ανάπτυξης της εθνικής στρατηγικής για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων.

Στο παρελθόν κατείχε εκτελεστικές θέσεις στο HVA International ως σύμβουλος για τη γεωργική ανάπτυξη, ήταν διευθύνων σύμβουλος της Iskra Zascite (Raycap Group) με αρμοδιότητες στο σύνολο των λειτουργιών των μονάδων παραγωγής στη Σλοβενία και στην Κίνα. Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών διευθύνοντας την αναδιάρθρωση, τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων και την τεχνολογική αναβάθμιση του οργανισμού.

Στις νέες «αφίξεις» στο Δ.Σ. ανήκουν αυτή του Μάρκου Βερέμη, ιδρυτή και πρόεδρου της εταιρείας τεχνολογίας Upstream με δραστηριότητα σε περισσότερες από 45 αγορές. Αποτελεί ιδρυτικό εταίρο της BigPi Venture Capital που επενδύει σε ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας και ενεργό επενδυτή και μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών τεχνολογίας, όπως οι Persado, Workable, Orfium, Tile DB και Softomotive, η οποία εξαγοράστηκε από τη Microsoft το 2020. Είναι πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων της Ελλάδας που διδάσκει καινοτομία σε υποβαθμισμένα σχολεία και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ως επικεφαλής της Επιτροπής Καινοτομίας.

Σημαντική εμπειρία εντός και εκτός Ελλάδας σε πολυεθνικούς ομίλους διαθέτουν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ, όπως η Τζιοβάννα Καμπούρη και ο Θύμιος Κυριακόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή