Υποχώρησαν 28% οι πωλήσεις οχημάτων Peugeot το 2020

Υποχώρησαν 28% οι πωλήσεις οχημάτων Peugeot το 2020

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πτώση της τάξεως του 28% σημείωσαν οι πωλήσεις οχημάτων του γαλλικού ομίλου PSA (Peugeot) κατά τη διάρκεια του 2020, λόγω της πανδημίας. Περιορίστηκαν σε 2,5 εκατ. μονάδες.

Η PSA ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις στην Ευρώπη ανέκαμψαν το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και επέστρεψαν στην ανάπτυξη το τέταρτο τρίμηνο. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποίησε ότι στόχος της είναι να φτάσει τις 100.000 ψηφιακές πωλήσεις στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2021. «Κατά τη διάρκεια του 2020, μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την κρίση COVID-19, οι ομάδες μας σε όλο τον κόσμο έδειξαν μαχητικό πνεύμα και συνέχισαν να προσφέρουν καθαρά, ασφαλή και προσιτά μοντέλα στους πελάτες μας, διασφαλίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία τους. Η συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς στόχους CO2 βασίζεται στην ηθική μας δέσμευση. Πριν ξεκινήσουμε το νέο ταξίδι με την εταιρεία Stellantis, θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες για αυτά τα επιτεύγματα», είπε ο Κάρλος Ταβάρες, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου PSA.

Η ηλεκτρική «επίθεση» του ομίλου συνεχίστηκε όλο τον χρόνο, με όλες τις μάρκες να προσφέρουν υβριδικά plug-in ή αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μέχρι το τέλος του 2021, η ηλεκτροκίνητη γκάμα της PSA θα αποτελείται από 23 μοντέλα, με έξι νέα ηλεκτρικά οχήματα που έρχονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, για την κάλυψη των αναγκών όλων των πελατών για την προσωπική τους και επαγγελματική χρήση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή