Με νέα πτώση 0,49% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με νέα πτώση 0,49% έκλεισε το Χρηματιστήριο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μόνιμα αρνητικό έδαφος κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ακολουθώντας την τάση των ευρωπαϊκών δεικτών λόγω των ανησυχιών για την ανάκαμψη της οικονομίας εν μέσω της κακής ακόμη επιδημιολογικής εικόνας. Ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης έδειξε σχετικές αντιστάσεις και σημείωσε μικρότερες απώλειες από ό,τι οι βασικοί δείκτες της Ευρώπης, καθώς ύστερα από ελαφρά μείωση των πιέσεων από τους πωλητές προς το τέλος των συναλλαγών, έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας, διατηρώντας σε κοντινή απόσταση τις 800 μονάδες, χάρη και στις επιλεκτικές τοποθετήσεις επενδυτών σε κάποια blue chips (όπως Jumbo, Εθνική, Βιοχάλκο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Lamda Development).

Σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές, πριν από οτιδήποτε άλλο το Χ.Α. χρωστάει μια αποφασιστική κίνηση προς τις 800 μονάδες, όπου εκεί θα εξεταστούν οι συναλλακτικές προϋποθέσεις παραμονής ή υποχώρησης προς νεότερα χαμηλά. Προς το παρόν, οι 785 μονάδες συνιστούν μια πρώτη στήριξη, η μεγάλη εικόνα ωστόσο δείχνει ως πιο συμπαγές το πεδίο των 750 μονάδων.

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,49% στις 790,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 66,55 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,48%, στις 1.884,34 μονάδες, στο -0,16% και στις 1.093,37 μονάδες έκλεισε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,29% στις 477,46 μονάδες.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,56%, και ο τραπεζικός δείκτης στο -4,71%.

Διστακτική να συνεχίσει το ράλι των δύο προηγούμενων μηνών φαίνεται η ελληνική αγορά, ακολουθώντας επιφυλακτική πορεία στο ξεκίνημα του 2021, όπως σχολιάζει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities. Η εσωτερική ειδησεογραφία δεν προσφέρει –ακόμη– εναύσματα ζωηρότερων διακυμάνσεων, ενώ και στο εξωτερικό καταγράφεται κάποια κόπωση μετά την καταγραφή των πρόσφατων ιστορικών υψηλών.

Αν και τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας κινούνται καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το κλείσιμο πολλών κλάδων οικονομικής δραστηριότητας επιτείνει την ανησυχία για τις μακροοικονομικές επιπτώσεις της ύφεσης σε ανεργία και αύξηση των επισφαλειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή