EBRD στο «ΜR»: 4 δισ. ευρώ σε 70 projects – Μεγάλες ευκαιρίες στην ενέργεια

EBRD στο «ΜR»: 4 δισ. ευρώ σε 70 projects – Μεγάλες ευκαιρίες στην ενέργεια

Όμως «η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο εύκολο μέρος για επενδύσεις»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σχεδόν έξι χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα η EBRD έχει επενδύσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ σε πάνω από 70 έργα. Στο διάστημα αυτό έχει δει σημαντικά βήματα στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει επίμονα εμπόδια, με κυριότερο αυτό της γραφειοκρατίας.

Μιλώντας στο «MR» η επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο Andreea Moraru περιγράφει τα σχέδια για την επόμενη πενταετία, σημειώνει τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται στον ενεργειακό τομέα και ειδικά στις ανανεώσιμες πηγές, επιβεβαιώνει το διαχρονικό ενδιαφέρον για τον τραπεζικό τομέα, αλλά και για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ως μεγάλα ατού της χώρας προσδιορίζει την τοποθεσία και το «προηγμένο εργατικό δυναμικό». Ωστόσο σημειώνει πως η Ελλάδα «πρέπει να γίνει πιο εύκολο μέρος για επενδύσεις» και χτυπάει καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια και την μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό. Προειδοποιεί δε ότι η εκτίμηση για ανάπτυξη 4% φέτος υπόκειται σε υψηλά ρίσκα. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο MoneyReview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή