Κέντρο κλιματικής αλλαγής και επενδύσεις σε «πράσινα» ομόλογα από την ΕΚΤ

Κέντρο κλιματικής αλλαγής και επενδύσεις σε «πράσινα» ομόλογα από την ΕΚΤ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή της να ιδρύσει ένα κέντρο κλιματικής αλλαγής, το οποίο θα στεγάσει όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των κλιματικών ζητημάτων από διάφορα τμήματά της, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κίνηση αυτή αντανακλά την αυξανόμενη σπουδαιότητα που διαδραματίζει η κλιματική αλλαγή στην οικονομία και την πολιτική της ΕΚΤ και την ανάγκη για μία πιο δομημένη προσέγγιση στον στρατηγικό σχεδιασμό και τον συνδυασμό. 

Η νέα μονάδα, η οποία θα αποτελείται από 10 στελέχη, τα οποία θα συνεργάζονται με τις υφιστάμενες σχετικές ομάδες ανά την τράπεζα, θα αναφέρεται απευθείας στην πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εποπτεύει το έργο της κεντρικής τράπεζας για στροφή στη βιώσιμη, πράσινη οικονομία. 

«Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το σύνολο των πολιτικών μας» τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι το κέντρο, που ιδρύεται προσφέρει τη δομή που απαιτείται για την αντιμετώπιση του ζητήματος με την αναγκαία αμεσότητα και την αποφασιστικότητα. 

Το κέντρο κλιματικής αλλαγής θα διαμορφώσει την «πράσινη» ατζέντα της ΕΚΤ και θα αρχίσει άμεσα την λειτουργία του. Η νέα δομή θα αναθεωρηθεί σε τρία χρόνια από τώρα. 

Στο πλαίσιο της «πράσινης» αυτής στροφής ανακοινώθηκε επίσης ότι η ΕΚΤ θα επενδύσει κεφάλαια στο νέο πράσινο ομόλογο της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, προκειμένου να συμβάλλει και με τον τρόπο αυτό στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. 

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή