Ελλάκτωρ: Κλιμακώνεται η σύγκρουση των αδελφών Καλλιτσάντση

Ελλάκτωρ: Κλιμακώνεται η σύγκρουση των αδελφών Καλλιτσάντση

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσιο χαρακτήρα έλαβε χθες, για πρώτη φορά, η κόντρα ανάμεσα στους αδελφούς Καλλιτσάντση, η οποία σοβούσε σχεδόν από την αρχή της συνύπαρξής τους στα διοικητικά δρώμενα του ομίλου Ελλάκτωρ, πλην όμως όχι σε βαθμό που να προκαλέσει πλήρη ρήξη. Χθες ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ο οποίος παραιτήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της «Ελλάκτωρ», πήρε σαφή θέση υπέρ της αλλαγής της διοίκησης της εισηγμένης, στην οποία παραμένει ως διευθύνων σύμβουλος ο αδελφός του, Αν. Καλλιτσάντσης.

Οπως αναφέρει ο κ. Δ. Καλλιτσάντσης, «εύχομαι και πιστεύω ότι η γενική συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2021 θα δώσει μια ισχυρή νέα διοίκηση στον όμιλο, που θα αποκαταστήσει την ηρεμία και τη συγκέντρωση στο πραγματικό έργο». Παράλληλα, ο κ. Καλλιτσάντσης σημειώνει ότι «κατά παρέκκλιση από τις αρχές της κίνησης Change4Ellaktor, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, με εντολή του διευθύνοντος συμβούλου της “Ελλάκτωρ”, Αναστασίου Καλλιτσάντση, απώλεσα την ιδιότητα του προέδρου και μέλους του Δ.Σ. της “Ακτωρ Παραχωρήσεις”, 100% θυγατρικής της “Ελλάκτωρ”, αν και καθ’ ημισείαν μέτοχος της Pemanoaro Ltd». Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία διαθέτει το 25,5% της εταιρείας, αν κι έχει συμφωνηθεί η πώληση των μετοχών στην Invesco των κ. Γ. Καϋμενάκη και Δ. Μπάκου.

Παράλληλα, ο κ. Καλλιτσάντσης σημειώνει ότι «αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που η υφιστάμενη διοίκηση της “Ελλάκτωρ” προσπαθεί να πείσει ότι υπηρετεί την αλήθεια, τη διαφάνεια και την ευλαβική τήρηση των αρχών εταιρικής διακυβέρνησης, βασικό στόχο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor που στη γενική συνέλευση της 25ης Ιουλίου 2018 κέρδισε την εμπιστοσύνη και την ψήφο της πλειοψηφίας των μετόχων». Κατά τον ίδιο, η σταδιακή και ουσιαστική απόκλιση από τους στόχους και τους σκοπούς τής παραπάνω πρωτοβουλίας εξακολουθεί να συντελείται από τη σημερινή διοίκηση και είναι ο λόγος που οδήγησε στην επικείμενη συνέλευση με θέμα την αλλαγή της διοίκησης, και ήταν και μία από τις αιτίες των διαφωνιών του κ. Δ. Καλλιτσάντση με τη σημερινή διοίκηση, με αποκορύφωμα την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

«Εντούτοις, ο σύνδεσμός μου με την εταιρεία, που συμμετείχα μετοχικά και εργάσθηκα συνεχώς για 40 έτη, παραμένει ισχυρός και λυπάμαι βαθιά για τη σοβούσα κρίση», καταλήγει ο κ. Καλλιτσάντσης. Με αφορμή την παραπάνω τοποθέτηση, πηγές της «Ελλάκτωρ» ανέφεραν χθες ότι «η παραίτηση του κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση από τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου και από το διοικητικό συμβούλιο της “Ελλάκτωρ”, καθώς και η διαφορά απόψεων σε κρίσιμα θέματα της “Ακτωρ Παραχωρήσεις”, οδήγησε στη συγκεκριμένη δυσάρεστη –αλλά αναγκαία– εξέλιξη για την ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας και του ομίλου».

Εν τω μεταξύ, χθες, πηγές που πρόσκεινται στην Invesco έκαναν λόγο για ασυμβίβαστο αναφορικά με την ανάδειξη του κ. Αρ. Ξενόφου ως διευθύνοντος συμβούλου της «Ελλάκτωρ» με βάση και την πρόταση της Reggeborgh. Επικαλούμενοι τον νόμο που διέπει τη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, εκπρόσωποι της Invesco τόνιζαν ότι ο κ. Ξενόφος, ως πρόεδρος του Ταμείου μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, δεν μπορεί να ασκεί αντικείμενο όμοιο με εκείνο του Ταμείου για περίοδο δύο ετών από την αποχώρηση από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή