ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Παραγωγοί» ενέργειας μπορούν να γίνουν οι πελάτες της «Ηρων»

«Παραγωγοί» ενέργειας μπορούν να γίνουν οι πελάτες της «Ηρων»

Την ευκαιρία να «παράγουν» οι ίδιοι την ενέργεια που θα καταναλώνουν δίνει στους πελάτες της η «Ηρων» μέσω ενός πρωτοποριακού προγράμματος που αναπτύσσει σε συνεργασία με την Τέρνα Ενεργειακή. Η καινοτομία του προγράμματος ΕΝ.Α έγκειται στο ότι όλοι οι καταναλωτές (με παροχή χαμηλής τάσης), ανεξαρτήτως εάν είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές ακινήτου, μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της παραγωγής καθαρής ενέργειας (αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές), χωρίς να επιβαρύνονται με την εγκατάσταση και συντήρηση ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.

Πρακτικά, συμμετέχοντας στο ΕΝ.Α με το ποσό της επιλογής του, κάθε καταναλωτής αγοράζει έως και για 25 χρόνια την αντίστοιχη παραγωγή καθαρής ενέργειας που εξασφαλίζεται σε συνεργασία με την Τέρνα Ενεργειακή, επιτυγχάνοντας έκπτωση στον λογαριασμό του ρεύματός του σαν να έχει εγκατεστημένο ένα φωτοβολταϊκό στη στέγη του. Στην ουσία ο καταναλωτής, με την αρχική καταβολή του, την οποία θα μπορεί στη συνέχεια να αυξήσει, απολαμβάνει με τα σημερινά δεδομένα στην αγορά ενέργειας μια «απόδοση» της τάξεως του 8,5% (η «απόδοση» κυμαίνεται ανάλογα με τις τιμές της ενέργειας).

Με αυτό τον τρόπο, ανάλογα με το ποσό συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΝ.Α, μειώνεται ή και μηδενίζεται το κόστος του ρεύματος. Ταυτόχρονα, όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ΕΝ.Α συμβάλλουν ενεργά στην παγκόσμια επανάσταση της καθαρής ενέργειας, αλλά και στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για μείωση των αερίων ρύπων, αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, προστασία του περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το μερίδιο στο πρόγραμμα μπορεί κάποιος να το αγοράσει εφάπαξ ή να το «κτίσει» σταδιακά μέσα σε τρία χρόνια, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητές του.

«Με το πρόγραμμα αυτό καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα δύο διαστάσεων: τις αυξημένες ανάγκες στην κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα την αύξηση του αντίστοιχου περιβαλλοντικού κόστους. Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μονόδρομος και η Τέρνα Ενεργειακή, ο μεγαλύτερος παραγωγός ΑΠΕ στη χώρα, επενδύει σταθερά σε αυτές και τις καθιστά πιο προσιτές στους καταναλωτές», δήλωσε ο επικεφαλής της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης.

«Με το νέο πρόγραμμα ΕΝ.Α, ο όμιλος Ηρων παραδίδει τη δύναμη του ήλιου και του ανέμου στα χέρια όλων των καταναλωτών, κάνοντας πράξη την ενεργειακή ανεξαρτησία και θέτοντας τη βάση για μια πιο πράσινη Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου Ηρων, Γιώργος Κούβαρης. «Οι πελάτες μας τώρα γίνονται οι ίδιοι “παραγωγοί”. Με το ΕΝ.Α συμμετέχουν στην παγκόσμια επανάσταση της καθαρής ενέργειας και στη μάχη ενάντια στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ηρων, Γιώργος Δανιόλας.