Τίτλοι τέλους για την Debenhams μετά 242 χρόνια

Τίτλοι τέλους για την Debenhams μετά 242 χρόνια

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον χώρο του λιανεμπορίου και των αλυσίδων καταστημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, δεδομένου ότι ορισμένες εταιρείες έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους λόγω πανδημίας και ηλεκτρονικής κατανάλωσης και θεωρούνται στόχοι εξαγορών. Η εταιρεία ένδυσης, που απευθύνεται σε νέες γυναίκες, με την επωνυμία Boohoo ανακοίνωσε πως αγοράζει την κάποτε κραταιά Debenhams για 55 εκατ. λίρες, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν πρόκειται να αναλάβει κανένα από τα 118 καταστήματα ή τους εργαζομένους της. Η Boohoo δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα, αλλά η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση αυτομάτως μεταφράζεται σε απώλεια 12.000 θέσεων εργασίας, ενώ συνολικά από τον κλάδο πέρυσι στο Η.Β. χάθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, η Asos, στον ίδιο χώρο του βρετανικού λιανεμπορίου ένδυσης, βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις για να  αποκτήσει το εμπορικό σήμα του επιχειρηματία Φίλιπ Γκριν, Topshop, καθώς και άλλα.

Είναι όντως απογοητευτικό, όπως επισημαίνουν αναλυτές του λιανεμπορίου, ένα όνομα, όπως το Debenhams, που έντυνε τους Βρετανούς επί 242 χρόνια να παύσει να υφίσταται ως είχε και να εξαγοράζεται από την Boohoo, η οποία ιδρύθηκε μόλις το 2006. Η αλυσίδα Debenhams τελούσε ήδη σε διαδικασία κλεισίματος από τα τέλη του 2020. Oι πωλήσεις των προϊόντων της σε τιμή κόστους  στα καταστήματά της είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο, ενώ οι διαχειριστές της  αναζητούσαν προσφορές για να σώσουν είτε συνολικά είτε μέρος της επιχείρησης.

Η Βοοhoo έχει ήδη αγοράσει ορισμένες άλλες γνωστές στη Βρετανία μάρκες, όπως οι OASIS, Coast και Karen Millen, αλλά όχι τα σχετικά καταστήματα – κι αυτό γιατί ενδιαφέρεται για την ψηφιακή κατανάλωση.  Οπως διευκρίνισε, τέλος, ο εκτελεστικός της πρόεδρος, Μαχίμουντ Καμάνι, «πρόκειται για μια συμφωνία, η οποία θα μετασχηματίσει τις δραστηριότητες της Boohoo, θα μας επιτρέψει να εκμεταλλευθούμε την άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και να  δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή