Αύξηση τζίρου κατά 23% το 2020 για την Cosmos

Αύξηση τζίρου κατά 23% το 2020 για την Cosmos

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερίδιο ύψους 2 δισ. ευρώ από τα ψηφιακά έργα της τάξεως των 10 δισ. ευρώ που πρόκειται να προκηρυχθούν τα επόμενα χρόνια διεκδικεί η Cosmos Business Systems, όπως ανέφερε, χθες, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, Δημήτρης Δάφνης. Λόγω και της πανδημίας, η ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής έχει ενισχυθεί δραματικά, ενώ την περασμένη χρονιά, η Cosmos, που απευθύνεται κατά βάση σε επιχειρήσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, κατέγραψε σημαντική αύξηση πωλήσεων στην αγορά εξοπλισμού υπολογιστών, τάση που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και κατά τη φετινή χρονιά.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία το 2020, σε σύγκριση με το 2019, αύξησε τον κύκλο εργασιών σε ποσοστό 23%, στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, που είχαν διαμορφωθεί σε 192,2 εκατ. ευρώ το 2019, αυξήθηκαν κατά 25%. Οπως ανέφερε ο κ. Δάφνης, η εταιρεία την περασμένη χρονιά, οπότε αύξησε το προσωπικό της από 165 άτομα στα 200, εμφάνισε τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της. Προβλέπει ακόμη ότι κατά τη φετινή χρονιά ο κύκλος εργασιών θα διαμορφωθεί στα 45 εκατ. ευρώ, μέγεθος που τοποθετείται σε 50 και 55 εκατ. ευρώ, το 2021 και 2022, αντίστοιχα.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η Cosmos Business Systems έχει ολοκληρώσει 1.300 έργα πληροφορικής σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ το 2020 έφερε σε πέρας δέκα έργα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε αυτά ανήκουν η ανάπτυξη δικτύων τεχνολογίας (SD-WAN) στην Alpha Bank και στην «Κωτσόβολος»/Dixons, η υλοποίηση συστημάτων υψηλής απόδοσης (HPC) στο Ινστιτούτο Κύπρου, η υλοποίηση αυτόματων θυρίδων και αυτόματου κέντρου διαλογής δεμάτων στα ταχυδρομεία της Κύπρου και το έργο για λογαριασμό της διεύθυνσης διαχείρισης και ανάλυσης πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ, ενώ στρέφεται στην παραγωγή λογισμικού μέσω της θυγατρικής Cosmos Consulting AEBE, στα δίκτυα και στην ασφάλεια και στις συνεργασίες με εξειδικευμένους οίκους, την NVIDIA στον τομέα των συστημάτων πληροφορικής υψηλής απόδοσης, τη γερμανική Brucker (ασφάλεια αεροδρομίων) και τη Stromasys, που αναπτύσσει λογισμικό προσομοίωσης.

Η Cosmos Business Systems ιδρύθηκε πριν από 33 χρόνια, ως όμιλος ελέγχει τρεις εταιρείες τεχνολογίας (Cosmos Business Systems ΑΕΒΕ, Cosmos Consulting AEBE και CBS IT Systems Cyprus Ltd), διαθέτοντας γραφεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στη Λευκωσία. Βασικός μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 65% είναι ο κ. Δημήτρης Δάφνης, με τη Vodafone και την Infoquest να ελέγχουν το 17% και 16% του μετοχικού κεφαλαίου της Cosmos, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή