Ο Κ. Χατζηδάκης απαντά στις εκκρεμείς συντάξεις με Εθνική Σύνταξη

Ο Κ. Χατζηδάκης απαντά στις εκκρεμείς συντάξεις με Εθνική Σύνταξη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι συνταξιούχοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης αλλά βρίσκονται στην ουρά των εκκρεμών συντάξεων θα λάβουν άμεσα σύνταξη, η οποία θα αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη ανάλογη του εργασιακού τους βίου. Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, προϋπόθεση είναι να έχουν συμπληρώσει το 62ο έτος της ηλικίας τους. Όπως ξεκαθαρίζουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας η ρύθμιση θα αφορά όλους όσους έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησης κι έχουν υποβάλει αίτηση ενώ θα καλύπτει και την κατηγορία των αναπήρων.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Εργασίας, οι συνταξιούχοι θα πάρουν το ποσό της Εθνικής Σύνταξης που ανέρχεται στα 384 ευρώ για τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης. Το ποσό θα καταβάλλεται στον συνταξιούχο για όσους μήνες θα εκκρεμεί η αίτηση συνταξιοδότησης του. Επιπλέον θα πάρουν και αναδρομικά επί  της εθνικής σύνταξης για όσο διάστημα βρίσκονται στην ουρά της συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με το παράδειγμα που παρέθεσε ο υπουργός, ένας συνταξιούχος του οποίου η αίτηση εκκρεμεί για 10 μήνες, θα λάβει ως αναδρομικά 3.840 ευρώ (384 ευρώ Χ 10 μήνες και θα παίρνει και τα 384 ευρώ μέχρι να γίνει η εκκαθάριση της σύνταξης του.)

Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει δώσει ήδη την εντολή στον ΕΦΚΑ  να «τρέξει» την προσωρινή ρύθμιση ωστόσο λόγω της περιπλοκότητας της ρύθμισης θα απαιτηθούν 2 μήνες στην καλύτερη  περίπτωση. Όπως μάλιστα τόνισε ο υπουργός Εργασίας δεν είναι η λύση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων αλλά το μέτρο αυτό θα δώσει μια προσωρινή ανακούφιση στους συνταξιούχους.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή