Intralot: αισιοδοξία για την αναδιάρθρωση χρέους

Intralot: αισιοδοξία για την αναδιάρθρωση χρέους

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιοδοξία πως το ποσοστό των ομολογιούχων της Intralot που αποδέχθηκαν την πρόταση ανταλλαγής των τίτλων που ωριμάζουν φέτος με νέους τετραετούς διάρκειας αυξήθηκε σημαντικά διατύπωναν αργά χθες το απόγευμα πηγές με γνώση των σχετικών διεργασιών. 

Ηδη από το πρωί της Δευτέρας (η προθεσμία για τη σχετική εκδήλωση συναίνεσης έληγε χθες στις 19.00) το ποσοστό είχε ξεπεράσει κατά πολύ το 80%, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ ή σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της εν εξελίξει διαδικασίας διαχείρισης χρέους της ελληνικής εισηγμένης είναι να εξασφαλίσει τη συναίνεση του 90% και πλέον των ομολογιούχων της έκδοσης ονομαστικής αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ που ωριμάζει αργότερα φέτος. 

Ανεξάρτητα πάντως από το ποσοστό που συγκεντρώθηκε τελικά, η ανταλλαγή θα προχωρήσει με όσους την έχουν ήδη προσυπογράψει, σημειώνουν κύκλοι που συμμετέχουν στη διαδικασία. Υπενθυμίζεται πως στα μέσα Ιανουαρίου η Intralot ανακοίνωσε πως στην περίπτωση μη επίτευξης του ποσοστού συγκατάθεσης 90%, έχει εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή της ανταλλαγής ομολογιών του 2021 με όσους έχουν προσχωρήσει σε αυτήν. Ηδη το 75% των ομολογιούχων του φετινού ομολόγου έχει προσυπογράψει την κατ’ αρχήν συμφωνία για την ανταλλαγή εδώ και δύο εβδομάδες. Το εύρος της συμμετοχής, όμως, θα κρίνει και το εύρος της απομείωσης χρέους.

Η δεύτερη πράξη της αναδιάρθρωσης θα κριθεί μετά μερικές εβδομάδες, όταν θα απευθυνθεί η αντίστοιχη πρόσκληση στους ομολογιούχους της έκδοσης ονομαστικής αξίας 500 εκατομμυρίων που ωριμάζει το 2024 για να ανταλλάξουν τα χρεόγραφά τους με μετοχές που θα αντιστοιχούν σε έως και 49% του μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας στην οποία θα υπαχθεί όλη η δραστηριότητα της Intralot στην αμερικανική αγορά.

Η Intralot υπολογίζεται πως θα μειώσει τον ομολογιακό δανεισμό της κατά τουλάχιστον 113 εκατομμύρια (45 εκατ. από τα χρεόγραφα του 2021 και 68 εκατ. από τα χρεόγραφα του 2024), από 750 εκατομμύρια σήμερα (250 που λήγουν φέτος συν το δεύτερο ομόλογο, αξίας 500 εκατ., που λήγει το 2024).

Η μείωση του χρέους επιτυγχάνεται μέσω δύο συναλλαγών που περιλαμβάνουν, όπως προαναφέρθηκε, προτάσεις ανταλλαγής των ομολογιών του 2021 και του 2024. 

Η πρώτη συναλλαγή αφορά την ανταλλαγή των χρεογράφων του 2021 (250 εκατ.) με νέες, υψηλής εξασφάλισης ομολογίες αξίας 205 εκατ. με λήξη το 2025 (με επιτόκιο 5,9% τον πρώτο και δεύτερο χρόνο, 7% τον τρίτο και 7,25% έπειτα, αλλά και δυνατότητα της Intralot να προχωρήσει σε κεφαλαιοποίηση τόκων με επιτόκιο πληρωμής σε είδος [PIK] 8,75%, αντί για το πληρωτέο επιτόκιο σε κάθε περίοδο αποπληρωμής). Σε αυτή την ανταλλαγή είχε ήδη συμφωνήσει το 75% των κατόχων των εν λόγω τίτλων, ποσοστό που φέρεται να αυξήθηκε χθες πλησιέστερα στο 90%.

Η δεύτερη συναλλαγή αφορά πρόταση στους ομολογιούχους του 2024 (500 εκατ.) να ανταλλάξουν τις ομολογίες τους με την απόκτηση ποσοστού μέχρι 49% στο μετοχικό κεφάλαιο μιας εταιρείας που θα συσταθεί και θα ελέγχει βασικά τη δραστηριότητα του ομίλου στις ΗΠΑ. Για αυτή τη δεύτερη ανταλλαγή, που θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες με κλήση στους κατόχους των τίτλων να συμμετέχουν, έχει ήδη συμφωνήσει ποσοστό άνω του 13% των ομολογιούχων, που θα λάβει το 18,7% των μετοχών της θυγατρικής που θα ελέγχει τις ΗΠΑ, οι οποίοι θα διαγράψουν έτσι απαιτήσεις ονομαστικής αξίας 68 εκατ. από τα 500 εκατ. που λήγουν το 2024.

Καθίσταται σαφές πως όσο περισσότεροι ομολογιούχοι συμμετάσχουν τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η απομείωση του χρέους της Intralot.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή