ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκταμιεύθηκαν 728 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE

Εκταμιεύθηκαν 728 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα SURE

Το ποσό των 728 εκατ. ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE έλαβε σήμερα η Ελλάδα, με το συνολικό ποσό που έχει εκταμιευθεί προς τη χώρα μας από το εν λόγω πρόγραμμα να ανέρχεται σε 2,7 δισ. ευρώ.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728 εκατ. ευρώ σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας & να στηρίξει τους εργαζομένους. Συνολικά, η Ελλάδα έχει λάβει 2,7 δισ. ευρώ από το SURE», έγραψε σε σχετική ανάρτησή της στα ελληνικά, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, το Βέλγιο έλαβε 2 δισ. ευρώ, 229 εκατ. ευρώ η Κύπρος, 304 εκατ. ευρώ η Ουγγαρία, 72 εκατ. ευρώ η Λετονία, 4,28 δισ. ευρώ η Πολωνία, 913 εκατομμύρια ευρώ η Σλοβενία, 1,03 δισ. ευρώ η Ισπανία και 4,45 δισ. ευρώη Ιταλία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, αυτή η υποστήριξη, η οποία λαμβάνει τη μορφή δανείων, θα επιτρέψει σε αυτά τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν την ξαφνική αύξηση των δημοσίων δαπανών με στόχο τη διατήρηση της απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, θα συμβάλει στην κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών εργασιακών ρυθμίσεων βραχείας διάρκειας και άλλων παρόμοιων μέτρων που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας ιού κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.