Ξεθωριάζει η μετοχή της GameStop στη Wall Street

Ξεθωριάζει η μετοχή της GameStop στη Wall Street

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χρηματιστηριακή μανία με τις μετοχές τύπου GameStop και άλλων, που τροφοδότησαν οι κοινότητες μικροεπενδυτών μέσω του ψηφιακού φόρουμ Reddit την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να εξατμίζεται. Η μετοχή της αλυσίδας καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών, GameStop, η αιχμή του δόρατος για την κοσμοσυρροή μικροεπενδυτών σε σειρά μετοχών, είχε φθάσει να χάνει άνω του 51% της αξίας της, τείνοντας προς τα 109 δολάρια, πριν από το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς χθες.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η μετοχή της είχε φθάσει έως και τα 469,42 δολάρια. Αντίστοιχη είναι η πορεία και για άλλες μετοχές, τις οποίες είχαν χρησιμοποιήσει πολλοί επενδυτές ως «σορτάρισμα» (στοιχηματίζοντας πως θα πέσουν, τις πουλούσαν, και όταν θα υποχωρούσαν, θα τις αγόραζαν εκ νέου). Τέτοιες είναι οι μετοχές της AMC Entertainment, με πτώση 43,76%, στα 7,48 δολάρια και της Express, η οποία εμφάνιζε χθες αργά απώλειες περισσότερο από 36%, στα 3,17 δολάρια. Το ίδιο ισχύει και για το ασήμι, που σημείωνε απώλειες άνω του 5% μετά το άλμα κατά 9% εν μέσω της συντονισμένης επιδρομής των μικροεπενδυτών του Reddit, που εκτίναξε την τιμή του σε επίπεδα ρεκόρ οκταετίας τη Δευτέρα.

Κερδοσκοπία

Η κερδοσκοπική δραστηριότητα, που πυροδοτήθηκε μέσω  κοινωνικών δικτύων, και έπληξε από την προηγούμενη εβδομάδα τις παγκόσμιες κεφαλαιαγορές, εγείροντας ανησυχίες σε πολιτικούς, χρηματιστηριακές εταιρείες και θεσμικούς επενδυτές σε όλο τον κόσμο, φαίνεται να εξασθενεί. Το φόρουμ WallStreetBets του Reddit, μέσω του οποίου συγκροτήθηκε μία συμμαχία μικροεπενδυτών οι οποίοι στράφηκαν εναντίον όσων μεγάλων παικτών της Γουόλ Στριτ είχαν ποντάρει, λόγου χάριν, στην πτώση της μετοχής της GameStop, έχει πλημμυρίσει με αναρτήσεις. Και, όπως αναφέρει σχετικά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, oι αναρτήσεις αναφέρονται στο ενδεχόμενο μαζικών απωλειών. Η μεταστροφή φαίνεται ευκρινώς και στο ότι οι χρηματιστές δεν αγοράζουν μετά μανίας μετοχές της GameStop, αποσκοπώντας να καλύψουν τις ανοιχτές τους θέσεις.

Συγκεκριμένα, στην GameStop το σύνολο των ανοιχτών θέσεων έχει μειωθεί στο 53% των διαθέσιμων μετοχών από άνω του 140% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας χρηματοοικονομικών αναλύσεων S3 Partners. Τέλος, στην αρχή της εβδομάδας ο όγκος συναλλαγών επί της μετοχής της GameStop ελαττώθηκε στο σχεδόν ένα τρίτο του μέσου όρου των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή