Κέρδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Ανοδική ήταν η πορεία των δεικτών χθες στα διεθνή χρηματιστήρια. Στην Ευρώπη τα περισσότερα έκλεισαν με κέρδη και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,33%. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αργά χθες το βράδυ πριν από το κλείσιμο της αγοράς οι Dow Jones και ο S&P 500 σημείωναν άνοδο της τάξεως του 0,21% και 0,49% αντιστοίχως. Το κλίμα γενικά ήταν ευνοϊκό, ενώ οι επενδυτές είχαν επικεντρωθεί στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων διαφόρων κλάδων. 

Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ βελτιώθηκε, όπως και η επίδοση του κλάδου παροχής υπηρεσιών. Η τιμή του αργού στην αγορά εμπορευμάτων εμφάνισε άνοδο 1,8% στα 55,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent στην αγορά του Λονδίνου, επίσης, κινήθηκε ανοδικά άνω του 2%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν έτους, χάρις στις προσδοκίες για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας. 
Το ευρώ εξασθένησε κατά 0,2% ως προς το δολάριο. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τηνχθεσινή συνεδρίαση με πτώση 0,14%. Με κέρδη 0,71% έκλεισε χθες ο DAX στη Φρανκφούρτη, με 2,09% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,78% ο IBEX στη Μαδρίτη.

Ανάμεσα στις μετοχές οι οποίες ώθησαν το επενδυτικό κοινό να προβεί σε αγορές ήταν αυτή της αμερικανικής Alphabet, της μητρικής της Google, η οποία είχε θετικά αποτελέσματα, όπως και άλλες επιχειρήσεις στη Γηραιά Ηπειρο. 

Στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, ο άργυρος κάλυψε εν μέρει το χαμένο έδαφος, ύστερα από τη μεγάλη πτώση του, ενώ προηγουμένως στις αρχές της εβδομάδας είχε εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα-ρεκόρ οκταετίας λόγω μαζικών αγορών από μικροεπενδυτές. Χθες, ειδικότερα, το ασήμι είχε μία ενίσχυση της τάξης του 1,01% στα 26,88 δολάρια η ουγγιά, όταν στο απόγειό του είχε ξεπεράσει τα 30 δολάρια.

Η τιμή της μετοχής της αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών GameStop, η οποία πρωτοστάτησε στο ξέφρενο ράλι της προηγούμενης εβδομάδας –είχε φθάσει τα 483 δολάρια και μετά καταβαραθρώθηκε– χθες διαπραγματευόταν στα 100,01 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 11,12%. Αναλυτές, τέλος, επισημαίνουν ότι αυτή είναι μία περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων και υπάρχει αβεβαιότητα.