Κέρδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδική ήταν η πορεία των δεικτών χθες στα διεθνή χρηματιστήρια. Στην Ευρώπη τα περισσότερα έκλεισαν με κέρδη και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,33%. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού αργά χθες το βράδυ πριν από το κλείσιμο της αγοράς οι Dow Jones και ο S&P 500 σημείωναν άνοδο της τάξεως του 0,21% και 0,49% αντιστοίχως. Το κλίμα γενικά ήταν ευνοϊκό, ενώ οι επενδυτές είχαν επικεντρωθεί στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων διαφόρων κλάδων. 

Η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ βελτιώθηκε, όπως και η επίδοση του κλάδου παροχής υπηρεσιών. Η τιμή του αργού στην αγορά εμπορευμάτων εμφάνισε άνοδο 1,8% στα 55,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent στην αγορά του Λονδίνου, επίσης, κινήθηκε ανοδικά άνω του 2%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα σχεδόν έτους, χάρις στις προσδοκίες για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας. 
Το ευρώ εξασθένησε κατά 0,2% ως προς το δολάριο. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τηνχθεσινή συνεδρίαση με πτώση 0,14%. Με κέρδη 0,71% έκλεισε χθες ο DAX στη Φρανκφούρτη, με 2,09% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,78% ο IBEX στη Μαδρίτη.

Ανάμεσα στις μετοχές οι οποίες ώθησαν το επενδυτικό κοινό να προβεί σε αγορές ήταν αυτή της αμερικανικής Alphabet, της μητρικής της Google, η οποία είχε θετικά αποτελέσματα, όπως και άλλες επιχειρήσεις στη Γηραιά Ηπειρο. 

Στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, ο άργυρος κάλυψε εν μέρει το χαμένο έδαφος, ύστερα από τη μεγάλη πτώση του, ενώ προηγουμένως στις αρχές της εβδομάδας είχε εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα-ρεκόρ οκταετίας λόγω μαζικών αγορών από μικροεπενδυτές. Χθες, ειδικότερα, το ασήμι είχε μία ενίσχυση της τάξης του 1,01% στα 26,88 δολάρια η ουγγιά, όταν στο απόγειό του είχε ξεπεράσει τα 30 δολάρια.

Η τιμή της μετοχής της αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών GameStop, η οποία πρωτοστάτησε στο ξέφρενο ράλι της προηγούμενης εβδομάδας –είχε φθάσει τα 483 δολάρια και μετά καταβαραθρώθηκε– χθες διαπραγματευόταν στα 100,01 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 11,12%. Αναλυτές, τέλος, επισημαίνουν ότι αυτή είναι μία περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων και υπάρχει αβεβαιότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή