Μειώθηκαν τα έσοδα της Vodafone το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου

Μειώθηκαν τα έσοδα της Vodafone το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρά υποχώρηση, που αποδίδεται στην πανδημική κρίση, κατέγραψαν τα έσοδα της Vodafone Ελλάδας κατά το τρίτο τρίμηνο (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2020) της οικονομικής χρήσης της εταιρείας που εκπνέει τον Μάρτιο 2021, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Σύμφωνα με τα μεγέθη που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν σε 211 εκατ. ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο και σε 632 εκατ. ευρώ συνολικά κατά το εννεάμηνο, έχοντας υποχωρήσει κατά 3% και 6%, αντίστοιχα, συγκριτικά με τις αντίστοιχες περυσινές περιόδους.

Η πελατειακή βάση στην κινητή παρέμεινε σχετικά σταθερή με περισσότερα από 4 εκατομμύρια πελάτες συμβολαίου και καρτοκινητής, έχοντας απολέσει μόλις το 1,8%, με το ποσοστό των συμβολαίων να προσεγγίζει το 40%. Ωστόσο, η απώλεια αυτή αντισταθμίστηκε από την αύξηση της βάσης στη σταθερή κατά αντίστοιχο ποσοστό (+1,8%), φτάνοντας τις 960.000 πελάτες.

Η κατανάλωση data ανήλθε στο τρίτο τρίμηνο σε 33.000 τεραμπάιτ (TB), έχοντας αυξηθεί σε ποσοστό 80% και 161%, αντίστοιχα, σε σχέση με την περυσινή και την προπέρσινη περίοδο, ενώ συνολικά στο εννεάμηνο προσέγγισε τις 90.000 ΤΒ, καταγράφοντας αύξηση κατά 41% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Η σημαντική αυτή αύξηση της κατανάλωσης δεδομένων αποδίδεται και στην παροχή data είτε δωρεάν είτε σε χαμηλή τιμή στην οποία έχει προχωρήσει ο πάροχος. Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο προσέφερε, έναντι 5,90 ευρώ, για 15 ημέρες σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδρομητές συμβολαίου κινητής απεριόριστα δεδομένα χωρίς πολιτική ορθής χρήσης.

Το μέσο έσοδο ανά χρήση (ARPU) μειώθηκε ελαφρώς κατά 1,8% και έφτασε τα 10,5 ευρώ, με το ARPU να μειώνεται στα 18,8 ευρώ στα συμβόλαια και στα 5,1 ευρώ στα καρτοκινητά.

Βασική προτεραιότητα της Vodafone Ελλάδας αποτελεί η ανάπτυξη του δικτύου πέμπτης γενιάς (5G), με την εταιρεία να έχει καταβάλει 130 εκατ. ευρώ για την αγορά του φάσματος στον πρόσφατο διαγωνισμό της ΕΕΤΤ, ενώ διαθέτει επενδυτικό πλάνο για την επόμενη πενταετία άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Αρχές της χρονιάς η εταιρεία προχώρησε στην ενεργοποίηση του δικτύου πέμπτης γενιάς (Vodafone Giga Network 5G) με στόχο η πληθυσμιακή κάλυψη να διαμορφωθεί σε ποσοστό 40% έως τις 31 Μαρτίου 2022, ημερομηνία κατά την οποία ολοκληρώνεται το επόμενο οικονομικό έτος της Vodafone.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή