Θετικά ξεκίνησε το 2021 για την Jumbo εντός της Ελλάδας

Θετικά ξεκίνησε το 2021 για την Jumbo εντός της Ελλάδας

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2020, όταν ακόμη η πανδημία δεν είχε χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας και το λιανεμπόριο λειτουργούσε χωρίς περιορισμούς, κινήθηκε ο τζίρος της Jumbo εντός συνόρων τον πρώτο μήνα του 2021. Μάλιστα, ήταν οριακά υψηλότερος, κατά 0,2%, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα λειτούργησαν φέτος από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 30 Ιανουαρίου. Συνολικά οι πωλήσεις του ομίλου και όχι μόνο στην Ελλάδα υποχώρησαν τον Ιανουάριο του 2021 κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020.

Στο εξωτερικό

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο όμιλος σε χθεσινή ανακοίνωσή του, στην Κύπρο οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 72% τον φετινό Ιανουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, λόγω των αυστηρών μέτρων στη χώρα. Συγκεκριμένα, στις αρχές Ιανουαρίου λειτούργησαν τα 3 από τα 5 καταστήματα, ενώ από τις 10 Ιανουαρίου 2021 όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά με κρατική εντολή. Πάντως, από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου αναμένεται η επαναλειτουργία των καταστημάτων στην Κύπρο. Στη Βουλγαρία λειτούργησαν τα 8 από τα 9 καταστήματα του ομίλου, σημειώνοντας σημαντική αύξηση τζίρου, της τάξης του 24%. Στη Ρουμανία, τον Ιανουάριο του 2021, λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo στη χώρα, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων κατά 27% περίπου σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όπου λειτουργούσε ο ίδιος αριθμός καταστημάτων.

Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν κανονικά μόνο τα μισά καταστήματα του ομίλου, 26 από τα 52, ενώ τα άλλα 26 σε Αττική και Πάτρα λειτούργησαν μόνο για δύο ημέρες με το μεικτό σύστημα του click in shop για τα είδη ένδυσης – υπόδησης και βιβλία – χαρτικά και με click away για τα υπόλοιπα είδη. Από χθες τα καταστήματα σε αυτές τις περιοχές είναι κλειστά και τις επόμενες ημέρες θα γίνει η παράδοση μόνο των προϊόντων που έχουν ήδη παραγγελθεί και υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για click away. Η εταιρεία στη χθεσινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα ανοίξει τα καταστήματα αυτά όταν επιτραπεί η εφαρμογή του μοντέλου click in shop για όλες τις κατηγορίες προϊόντων της.

Στη χθεσινή ανακοίνωση ο όμιλος επαναλαμβάνει με έμφαση όσα τόνισε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ενημέρωσε για το κλείσιμο των καταστημάτων του στις «κόκκινες» περιοχές. «O όμιλος Jumbo, κατά πάγια πρακτική, στηρίζει –χωρίς επιφύλαξη– τις επιλογές της πολιτείας. Κατέβαλε για δύο ημέρες προσπάθεια να λειτουργήσει τα καταστήματά Jumbo σε αυτές τις περιοχές, με τον ίδιο πρακτικά τρόπο με τον οποίον λειτουργεί και η υπόλοιπη αγορά. Δυστυχώς, η εφαρμογή του νέου πλαισίου στα καταστήματα Jumbo αποδεικνύεται τελικά μη φιλικό προς τους πελάτες της και δεν επιτρέπει στην πράξη τη λειτουργία των καταστημάτων, ακόμη και με τον τρόπο που συμβιβαστικά επελέγη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή