Γερμανία: Νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Γερμανία: Νέα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανία επεκτείνει τα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μέρκελ, δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Σε συνάντηση που είχε το υπουργικό συμβούλιο αργά το βράδυ της Τετάρτης, αποφασίστηκε να αυξηθεί στα 20 εκατ. ευρώ το ύψος της ζημίας μιας επιχείρησης που θα εξακολουθήσει να εκπίπτει από τη φορολογία της. Επεκτείνονται παράλληλα τα επιδόματα τέκνων καθώς και ο μειωμένος ΦΠΑ για τα εστιατόρια της χώρας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς, τόνισε πως η επέκταση των μέτρων στήριξης θα χρηματοδοτηθεί από κεφάλαια που έχουν ήδη προβλεφθεί στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό. «Το Κοινοβούλιο ενέκρινε ένα πολύ σημαντικό ύψος κεφαλαίων και θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα με σύνεση», τόνισε ο κ. Σολτς, ενώ υπογράμμισε πως «υπάρχει χώρος στο σχέδιο χρηματοδότησης που μας επιτρέπει να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις».

Ο κ. Σολτς, που σημειωτέον είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος για την καγκελαρία στις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, τόνισε πως υπάρχει κάποιος βαθμός αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού της Γερμανίας για το επόμενο έτος. Υπογράμμισε, πάντως, λοτι «τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και από το κατά πόσον θα μπορούμε να σταθεροποιήσουμε επαρκώς την οικονομία». Αφησε, άλλωστε, ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση την άδεια του Κοινοβουλίου για να αναστείλει το «φρένο χρέους» για τρίτο συναπτό έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή