Φόρο σε ηλεκτρονικές πωλήσεις ζητεί η Tesco

Φόρο σε ηλεκτρονικές πωλήσεις ζητεί η Tesco

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco και 17 ακόμη μεγάλα ονόματα του κλάδου των λιανικών πωλήσεων ζητούν την επιβολή φόρου 1% επί των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου και σε ομίλους όπως η Amazon, για να δημιουργηθεί ένα δίκαιο πλαίσιο, ώστε να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό και τα παραδοσιακά και τα ψηφιακά καταστήματα.

Τα σχετικά αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Εξάλλου, οι επιχειρήσεις αυτές ζητούν μείωση 20% του φόρου στην εμπορική ιδιοκτησία, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη μείωση των πωλήσεών τους λόγω των περιοριστικών μέτρων, αίτημα στο οποίο εμμένουν τα καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ. Ο εν λόγω φόρος δεν έχει καταβληθεί από τις βρετανικές επιχειρήσεις από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού πέρυσι την άνοιξη. Ωστόσο, οφείλουν να τον καταβάλουν εκ νέου από τον Απρίλιο, παρά τα τρέχοντα νέα περιοριστικά μέτρα, βάσει των οποίων όλα τα εμπορικά καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης να μη λειτουργούν. Οπότε, αυτά στερούνται των αναγκαίων προς επιβίωση εσόδων τους. 

Οι εμπορικές επιχειρήσεις, τέλος, οι οποίες διαθέτουν μεγάλα ακίνητα θεωρούν ότι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω του φόρου αυτού σε σύγκριση με τους γίγαντες του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon, η οποία έχει επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από την καραντίνα στη Βρετανία και έχει αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της εις βάρος των φυσικών καταστημάτων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή