Προστασία πρώτης κατοικίας: Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Προστασία πρώτης κατοικίας: Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς έως τις 31 Μαΐου για όλους όσους έχουν πληγεί από την πανδημία και απελευθέρωση στη συνέχεια, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που επρόκειτο να κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες. Η ψήφισή του μετά το νέο lockdown στην οικονομία που αποφασίστηκε χθες ενδέχεται να αναβληθεί και να μετατεθεί για αργότερα και εφόσον η πανδημία εκτονωθεί, αλλά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι το αποτέλεσμα της συμφωνίας που είχε υπάρξει για το θέμα με τους θεσμούς στο πλαίσιο της αξιολόγησης. 

Η απελευθέρωση όλων των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης από την 1η Ιουνίου συμπίπτει με την έναρξη του εξωδικαστικού μηχανισμού, στην οποία θα μπορούν να καταφεύγουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά για να ρυθμίζουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες και το δημόσιο στο πλαίσιο του νέου πτωχευτικού νόμου. 

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή