Αναστάτωση στα αμερικανικά χρηματιστήρια

Αναστάτωση στα αμερικανικά χρηματιστήρια

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Nasdaq Inc και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκαναν μήνυση κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), στοχεύοντας να εμποδίσουν τα σχέδια της τελευταίας να αναθεωρήσει τη ροή δεδομένων, που χρησιμοποιούνται για να διαβιβάσουν στο επενδυτικό κοινό στοιχεία σχετικά με τις τιμές των μετοχών.

Κατά το σχέδιο της Επιτροπής, το οποίο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο, τα δεδομένα προσφοράς και ζήτησης περί των μετοχών θα προστεθούν στα διαθέσιμα στοιχεία προς το επενδυτικό κοινό, ενισχύοντας τη διαφάνεια και την πρόσβαση στις πληροφορίες – πρόκειται για πληροφορίες, τις οποίες πωλούν τα ίδια τα χρηματιστήρια και οι ψηφιακές πλατφόρμες συναλλαγών σε επαγγελματίες χρηματιστές με προσαυξημένο τίμημα. «Η ψηφιακή αγορά Nasdaq εκτιμά ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υπερέβη τα όρια της εξουσίας της, υιοθετώντας μια κακώς εννοούμενη αναδιαμόρφωση της δομής της αγοράς», δήλωσε η εκπρόσωπος της Nasdaq. Το σχέδιό της «θα έκανε τις αγορές μετοχών υπερβολικά περίπλοκες και θα οδηγούσε σε αύξηση των κρυμμένων δαπανών για τους επενδυτές», προσέθεσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η αγορά του Σικάγου (Cboe Global Markets), στην οποία συγκαταλέγεται και το Χρηματιστήριο Οψιόν (Chicago Board Options Exchange), επίσης κινήθηκε με μήνυση κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το ίδιο ζήτημα. Εν τω μεταξύ, υπάρχει ακόμα ένας λόγος αναστάτωσης στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, Στέισι Κάνιγχαμ, δήλωσε πως ίσως αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη πολιτεία για άλλη, εάν η τοπική κυβέρνηση αποφασίσει να επιβάλει φόρο συναλλαγών στις πωλήσεις μετοχών, σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα The Wall Street Journal. Μάλιστα, η κ. Κάνιγχαμ ανέφερε πως με κοινή τους επιστολή 26 εκπρόσωποι του κλάδου των συναλλαγών χρεογράφων απευθύνθηκαν σε αξιωματούχους της πολιτείας της Νέας Υόρκης, προειδοποιώντας τους για τις ανεπιθύμητες συνέπειες ενός τέτοιου μέτρου, το κόστος του οποίου θα επιβαρύνει τους επενδυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή