Εργαλείο για την ανάπτυξη το Χ.Α.

Εργαλείο για την ανάπτυξη το Χ.Α.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ελληνική κεφαλαιαγορά μπορεί να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στον επερχόμενο κύκλο ανάκαμψης και αναδιάρθρωσης της οικονομίας, λειτουργώντας σαν μοχλός υποβοήθησης της κυβερνητικής πολιτικής για τον σχεδιασμό και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Το ελληνικό Χρηματιστήριο στη μετά COVID-19 εποχή», το οποίο διοργανώθηκε από το ICC Ελλάς, υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με στρατηγικό συνεργάτη την Ελληνική Ενωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) και με την υποστήριξη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας επισημαίνοντας: «“Κλειδί” για την ανάκαμψη και την είσοδο της χώρας σε τροχιά δυναμικής οικονομικής μεγέθυνσης είναι το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο θα αποτελέσει οδηγό για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, ύψους έως 32 δισ. ευρώ, με εστίαση σε 4 βασικούς άξονες: την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το τρίπτυχο απασχόληση – δεξιότητες – κοινωνική συνοχή και τις ιδιωτικές επενδύσεις».

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο Πέτρος Δούκας, δήμαρχος Σπάρτης και πρόεδρος του ICC Ελλάς (The International Chamber of Commerce – Greece), ανέφερε πως η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη, όμως παρατηρείται οικονομική δραστηριότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και οι επενδύσεις δεν έχουν σταματήσει. Χαρακτηριστικά είπε πως «στο ICC Ελλάς πιστεύουμε πως τα συστήματα επιδοτήσεων και στήριξης της οικονομίας είναι βοηθητικά, αλλά χρειάζεται να τονώσουμε και διάφορους μοχλούς ανάπτυξης, να αναγνωρίσουμε ποιοι είναι οι καλύτεροι από αυτούς και να τους στηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε».  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή