«Ανάσες» στην αγορά μέσω παρατάσεων

«Ανάσες» στην αγορά μέσω παρατάσεων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εβδομάδα που οδεύει στο τέλος της επιφύλαξε πολλές εναλλαγές συναισθημάτων για την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο που ασφυκτιούν λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η Δευτέρα ξεκίνησε με τον υπουργό Οικονομικών να ανακοινώνει μία νέα γενιά μέτρων για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων, ανεβάζοντας τον συνολικό λογαριασμό των κυβερνητικών παρεμβάσεων στα 5,9 δισ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Την όποια ανακούφιση διαδέχθηκε η «ψυχρολουσία» της Τετάρτης οπότε και ανακοινώθηκε ότι η Αττική μπαίνει σε καθεστώς lockdown τύπου Μαρτίου.

Οι συνεχείς εναλλαγές ως προς το καθεστώς λειτουργία της αγοράς και το θολό οικονομικό τοπίο δοκιμάζουν τις αντοχές των επιχειρήσεων, με την αγωνία για την επιβίωσή τους την επόμενη ημέρα της πανδημίας να είναι διάχυτη. Σε μία προσπάθεια να δώσει μία ανάσα από τον «βρόχο» των υποχρεώσεων που συσσωρεύτηκαν και συσσωρεύονται εν μέσω της πανδημίας το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε προχθές την επέκταση της αναστολής πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών.

Ευθυγραμμιζόμενο με τις παραπάνω αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε χθες την εκ νέου παράταση έως και τις 31/12/2021 της πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, που αφορούσαν στην πρώτη περίοδο της καραντίνας και για τις οποίες είχε δοθεί παράταση πληρωμής μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Διαβάστε ακόμη στο «MR»:

Ο «οδικός χάρτης» της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή