ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πόλεμος» ιδιοκτητών – ενοικιαστών λόγω πανδημίας

«Πόλεμος» ιδιοκτητών – ενοικιαστών λόγω πανδημίας

Έναν ιδιότυπο πόλεμο μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών έχει πυροδοτήσει η πανδημία, προς επιβεβαίωση της ρήσης η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Με πρόσχημα τον κορωνοϊό ένας σημαντικός αριθμός ενοικιαστών έχει δηλώσει, ψευδώς, στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή δηλώσεων Covid ότι είναι δικαιούχος του «κουρεμένου», κατά 40%, ενοικίου, επειδή βρίσκεται σε αναστολή εργασίας. Δεδομένου όμως, ότι η διασταύρωση από το σύστημα όσων ψευδώς ή «κατά λάθος» δηλώνουν ότι είναι δικαιούχοι και όσων πράγματι είναι, έχει καθυστερήσει, έχουν, δημιουργηθεί, ήδη, τα πρώτα «φέσια» από ενοικιαστές προς ιδιοκτήτες.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Στράτος Παραδιάς, «η διαδικασία των συμψηφισμών έχει διαρκέσει σε βάθος, καθώς ενοικιαστές δήλωναν ψευδώς στους ιδιοκτήτες ότι ήταν δικαιούχοι της μείωσης του ενοικίου, ενώ δεν ήταν». Όπως ακόμη εξήγησε ο ίδιος, από την περίοδο του Μαρτίου – Οκτωβρίου υφίστανται εκκρεμότητες με αποτέλεσμα πολλοί ιδιοκτήτες να μην έχουν ακόμη αποζημιωθεί, ενώ οι εκκαθαρίσεις και οι πληρωμές δεν έχουν ολοκληρωθεί για τον Νοέμβριο.  

Η απουσία δηλαδή, ενός μηχανισμού που να επιτρέπει την σχεδόν ταυτόχρονη επαλήθευση όσων δικαιούνται, πράγματι, μειωμένο ενοίκιο, έχει αυξήσει σημαντικά τα χρέη των κατά συρροή κακοπληρωτών ενοικιαστών.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr