Τουρισμός: Το θολό τοπίο, ο «ρεαλιστικός» στόχος και τα ανάμεικτα μηνύματα 

Τουρισμός: Το θολό τοπίο, ο «ρεαλιστικός» στόχος και τα ανάμεικτα μηνύματα 

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς ο τουριστικός κλάδος συνεχίζει να μετρά τις απώλειες του 2020, οι ελπίδες για αναθέρμανση στρέφονται στη νέα σεζόν. Τα ανάμεικτα μηνύματα ωστόσο από το εξωτερικό, λόγω της αβεβαιότητας που συντηρείται εν μέσω της πανδημίας, δεν αφήνουν περιθώρια για υπερβολική αισιοδοξία.

Στα ήδη γνωστά ζοφερά στοιχεία που αποτυπώνουν σε αριθμούς την παράλυση του κλάδου ήρθαν να προστεθούν την περασμένη εβδομάδα τα στοιχεία από τις επιδόσεις της κρουαζιέρας το περασμένο έτος. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) και αφορούν τους 43 καταγεγραμμένους προορισμούς κρουαζιέρας στην Ελλάδα, οι αφίξεις επισκεπτών κρουαζιέρας κατέγραψαν βουτιά άνω του 95%, καθώς από 5,5 εκατ. άτομα το 2019 περιορίστηκαν σε 64.356 το προηγούμενο έτος.

Δυσοίωνα είναι και τα πρώτα στοιχεία του 2021 για τις αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια, λόγω της διατήρησης των ταξιδιωτικών περιορισμών. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (YΠΑ), η κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας διαμορφώθηκε σε 383.463 επιβάτες και οι πτήσεις σε 10.015, αριθμοί μειωμένοι κατά 83% και κατά 56,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020.

Ποντάροντας στη δίψα των πολιτών για ταξίδια μετά από μία μακρά περίοδο περιορισμών λόγω της πανδημίας και επενδύοντας πολλά στην πρωτοβουλία για την καθιέρωση ενός κοινού πιστοποιητικού εμβολιασμού η ελληνική κυβέρνηση εκτιμά πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr 

Διαβάστε ακόμη στο «MR»:

Εισηγμένες: Αυτές που είδαν στην κρίση την ευκαιρία

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή