Ανοδος στις αγορές για ενδέκατη συνεδρίαση

Ανοδος στις αγορές για ενδέκατη συνεδρίαση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν και χθες οι αγορές ανά τον κόσμο καταγράφοντας κέρδη για ενδέκατη συναπτή συνεδρίαση, καθώς η εμβολιαστική διαδικασία έχει εμπνεύσει αισιοδοξία. Το θετικό κλίμα εξακολουθεί, άλλωστε, να ενισχύει η προσδοκία για το νέο πακέτο 1,9 τρισ. δολαρίων που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας.

Ετσι, μέχρι λίγο πριν από το κλείσιμο, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου σημείωνε κέρδη 2,52% και ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης άνοδο 0,42%, ενώ ο CAC 40 άνοδο 0,60%.

Η προσδοκία για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας ενθαρρύνει τους επενδυτές να γυρίσουν την πλάτη στα ασφαλή καταφύγια με τον κυριότερο όλων, τον χρυσό, να υποχωρεί κατά 0,25% στα 1.819 δολάρια η ουγγιά. Υποχώρησαν επίσης τα δεκαετή ομόλογα του γερμανικού δημοσίου με τις αποδόσεις τους να σημειώνουν τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πεντέμισι ετών. 
Οι επενδυτές έχουν τώρα στραμμένο το βλέμμα στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στην εβδομάδα και θα καταδεικνύουν τις προθέσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ για την κατεύθυνση της νομισματικής της πολιτικής.

Ενας άλλος πόλος ενδιαφέροντος εντός της εβδομάδας αναμένεται να είναι τα στοιχεία που θα δώσουν στη δημοσιότητα Βρετανία, Καναδάς και Ιαπωνία, καθώς θα αντανακλούν τον αντίκτυπο που έχουν στο πληθωρισμό αφενός τα πακέτα στήριξης και αφετέρου η συνεχιζόμενη άνοδος των αγορών. Στο τέλος της εβδομάδας, άλλωστε, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι δείκτες υπεύθυνων προμηθειών που θα απεικονίζουν τις εξελίξεις στο μέτωπο της ζήτησης.

Μιλώντας στο Reuters για το κλίμα στην αγορά, ο Μαρκ Χάφελε, διευθυντικό στέλεχος της UBS Global Wealth Management, κάλεσε τους επενδυτές να προετοιμαστούν για ενδεχόμενα επεισόδια αστάθειας στις αγορές, αλλά «να τα αντιμετωπίσουν ως ευκαιρίες και όχι ως απειλές». Τους συνέστησε «να παραμείνουν προσηλωμένοι στα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους και να εξακολουθήσουν να επενδύουν δημιουργικά το πλεόνασμα ρευστότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή