Ψηφιακό συνέδριο για την καινοτομία με καταξιωμένους Ελληνες της διασποράς

Ψηφιακό συνέδριο για την καινοτομία με καταξιωμένους Ελληνες της διασποράς

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του ψηφιακού συνεδρίου «Καινοτόμοι Ελληνες», που θα πραγματοποιηθεί στις 2-3 Μαρτίου με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ελληνίδων της διασποράς οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Το «Innovative Greeks» αποτελεί πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της Endeavor Greece που έχει στόχο να δημιουργήσει μια ανοιχτή κοινότητα γνώσης και δικτύωσης, όπου αναγνωρισμένοι σε όλο τον κόσμο Ελληνες επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη υψηλού επιπέδου έρχονται σε επαφή με ταχέως αναπτυσσόμενες νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ευκαιρίες, να συνεργαστούν με μεγάλες εταιρείες, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, να εξερευνήσουν νέες αγορές και να αναπτυχθούν. Μεταξύ όσων έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους είναι ο Μάριος Σταυρόπουλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Softomotive, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Microsoft, ο Τζιμ Γιαννόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Paramount Pictures, o Τζέιμς Χριστόπουλος, managing director στο επενδυτικό κεφάλαιo CVC Capital Partners, o δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Biogen, και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα συζητήσουν για τα θέματα καινοτομίας και ανάπτυξης στη μετά COVID-19 εποχή. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κωνστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, co-owner & CEO Phaea Resorts/senior architect TEMES SA και πρόεδρος της Endeavor Greece.

Στην έναρξη και στα πάνελ θα κάνουν τοποθετήσεις και θα συντονίσουν οι Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος της Upstream & partner, Big Pi Ventures (συμπρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ), και Κωνσταντίνος Κόκκαλης, πρόεδρος Δ.Σ. Intrasoft International (συμπρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ), τα ιδρυτικά μέλη της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, Γιάννης Μαρτίνος (ιδρυτής και δ/νων The Signal Group) και Σπύρος Μαγιάτης (ιδρυτής και CTO Workable), καθώς και ο Παναγιώτης Καραμπίνης, διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece. Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, η διαΝΕΟσις θα παρουσιάσει την έρευνά της για την καινοτομία, ενώ στις συζητήσεις με θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς και επενδυτές θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, o οποίος θα συζητήσει με τον Michael Kratsios (White House Office of Science & Technology Policy), ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης. 

«Μία από τις μεγάλες προτεραιότητές μας αυτή την περίοδο είναι η ενίσχυση της συλλογικής μας ικανότητας να καινοτομούμε, για να μεταβούμε σε μια οικονομία εξωστρέφειας και υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά ξεκινάμε την πρωτοβουλία “Innovative Greeks”, που φιλοδοξούμε να γίνει μια ανοιχτή κοινότητα καινοτομίας, ανοίγοντας νέους δρόμους για τη χώρα και ιδιαίτερα για τους νέους μας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή