O χιονιάς χτύπησε τις αμερικανικές βιομηχανίες

O χιονιάς χτύπησε τις αμερικανικές βιομηχανίες

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία και οι διακοπές ηλεκτροδότησης έπληξαν πολλές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των οποίων οι αυτοκινητοβιομηχανίες των General Motors, Ford Motor, Toyota και Nissan, ενώ και πολλές άλλες αναγκάστηκαν να διακόψουν την παραγωγή σε μονάδες τους από το Τέξας μέχρι την πολιτεία της Ιντιάνα. Τα σχετικά αναφέρει σε εκτεταμένο της ρεπορτάζ η εφημερίδα των The New York Times, προσθέτοντας ότι λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης ο κολοσσός λιανεμπορίου της Walmart με αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη χώρα αναγκάστηκε να κλείσει 500 καταστήματά της στις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες. Ο ίδιος λόγος οδήγησε σε κλείσιμο φαρμακείων και αναβολή εμβολιασμών, οι οποίοι διενεργούνται και σε φαρμακεία και είχαν αρχίσει στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Η Publix, μία αλυσίδα παντοπωλείων και φαρμακείων που λειτουργεί σε ολόκληρο τον νότο, δήλωσε την Τρίτη ότι θα καθυστερήσει τους εμβολιασμούς στη Φλόριντα, επειδή οι αποστολές εμβολίων καθυστέρησαν λόγω καταιγίδας. Η CVS είπε ότι είχε κλείσει περίπου 775 καταστήματα, ενώ η αλυσίδα Walgreens ανέφερε ότι λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση περίπου 200 καταστήματα στο Τέξας έκλεισαν.

Η καταιγίδα έπληξε πολύ μεγάλους κόμβους επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίοι ναι μεν είναι συνηθισμένοι σε τυφώνες και ανεμοστρόβιλους, αλλά όχι σε ακραίες καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα, οι οποίες επιβαρύνουν τα ηλεκτρικά δίκτυα και στέλνουν τον υδράργυρο πολύ κάτω από τον μέσον όρο αυτής της εποχής. Το γεγονός, βέβαια, πως εκατομμύρια είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι λόγω ιού τηλεργάζονται στις ΗΠΑ, σημαίνει πως το οικονομικό κόστος των ακραίων θερμοκρασιών περιορίζεται. Εντούτοις, η πτώση ισχύος του ρεύματος διακόπτει τη σύνδεση στο Διαδίκτυο, οπότε και τη διεκπεραίωση της εργασίας τους. Ο ιστότοπος, που παρακολουθεί τις διακοπές ρεύματος ΡowerOutage.us, ανέφερε ότι από τους 12,5 εκατομμύρια πελάτες που παρακολουθεί στο Τέξας, 3,2 εκατομμύρια δεν είχαν ρεύμα την Τρίτη. Πάντως, υπήρξαν και oρισμένες εταιρείες που συνέχισαν να λειτουργούν, όπως αναφέρουν οι ΝΥΤ.

Η Raytheon Technologies με δραστηριότητες στην αεροδιαστημική και την άμυνα, δήλωσε πως είναι ανοιχτές οι εγκαταστάσεις της στο Μακίνεϊ του Τέξας, ενώ η αλυσίδα καταστημάτων με εργαλεία και είδη επισκευών σπιτιού Home Depot λειτουργεί με περιορισμένο ωράριο και εφεδρικές γεννήτριες. Τέλος, οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις και στα τεράστια δίκτυα παράδοσης φακέλων και δεμάτων, στα οποία στρέφονται πολλοί, ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κολοσσός της FedEx, ο δριμύς χειμώνας προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της στο Μέμφις, το οποίο εκτείνεται σε 3.200 στρέμματα, είναι το μεγαλύτερο στη χώρα και δύναται να ταξινομεί σχεδόν μισό εκατομμύριο έγγραφα και πακέτα την ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή