Επένδυση 11 εκατ. ευρώ από δύο funds στη Eurocatering

Επένδυση 11 εκατ. ευρώ από δύο funds στη Eurocatering

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 11 εκατ. ευρώ ανέρχεται η επένδυση των funds EOS Capital Partners (με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη) και Elikonos 2 S.C.A. SICAR στη Eurocatering, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών. Με την επένδυση αυτή –7 εκατ. ευρώ από το EOS και 4 εκατ. ευρώ από το Elikonos– το fund απέκτησε σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία, γνωστή κυρίως από τις συσκευασμένες σαλάτες «Φρεσκούλης».

Τα νέα αυτά κεφάλαια που εισέρρευσαν στην Eurocatering θα αξιοποιηθούν κυρίως για την κατασκευή νέου εργοστασίου και για την επέκτασή της και σε άλλες αγορές των Βαλκανίων, πέραν της Βουλγαρίας στην οποία ήδη δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Eurocatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, διατηρεί πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας. «Η επένδυση των EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. SICAR στην εταιρεία μας αποτελεί επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους στη δυναμική ανάπτυξη της Eurocatering και στην αξία που δημιουργούμε καθημερινά, για τους εργαζομένους, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες μας και, φυσικά, τους ίδιους τους καταναλωτές. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο επιχειρηματικό μας πλάνο και συνεχίζουμε τη δυναμική οικονομική μας πορεία επενδύοντας διαρκώς στην καινοτομία και σε δυνατές συνεργασίες», δήλωσε ο ίδιος σχετικά με τη συμφωνία, γνωστή από καιρό, η οποία όμως ανακοινώθηκε επισήμως χθες.

Η Eurocatering ιδρύθηκε το 2000 στην Κεντρική Αγορά Αθηνών και από τότε μέχρι σήμερα τροφοδοτεί τον κλάδο μαζικής εστίασης, τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής και χονδρικής πώλησης, αλλά και τοπικά σημεία λιανικής πώλησης με έτοιμα προς χρήση και κατανάλωση φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Το 2004 η εταιρεία σύστησε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τις πλυμένες και κομμένες σαλάτες με το σήμα «Φρεσκούλης».

Σήμερα η Eurocatering διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά, κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα, κι ένα στόλο από 65 ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία. Η Eurocatering έχει επίσης εμπορική παρουσία και δικό της δίκτυο διανομής στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω θυγατρικής της. Το 2019 η εταιρεία είχε πωλήσεις 35,8 εκατ. ευρώ, κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 2,8 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 1,4 εκατ. ευρώ. Για το 2020 η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 38,7 εκατ. ευρώ με λειτουργικά κέρδη άνω των 3,1 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το EOS Capital επένδυσε τον Οκτώβριο σε μία ακόμη εταιρεία τροφίμων, την Agrifreda, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Οbrela Security Industries. Επίσης έχει επενδύσει στη Μινέρβα Ελαιουργική και στην αλυσίδα αθλητικών ειδών Cosmos Sport.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή