Golden Visa – «σκούπα» από το υπ. Μετανάστευσης: Ποιες επενδύσεις προβλέπει

Golden Visa – «σκούπα» από το υπ. Μετανάστευσης: Ποιες επενδύσεις προβλέπει

Επέκταση σε τομείς πέραν των ακινήτων – Άδειες διαμονής για 5+5 έτη – Με στόχο τις επενδύσεις και τη νόμιμη μετανάστευση   

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ίδρυση ειδικού τμήματος για τη χορήγηση αδειών διαμονής επενδυτών τρίτων χωρών προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το «Money Review» παρουσιάζει αποκλειστικά όλες τις πληροφορίες για την επέκταση της δυνατότητας επενδυτικής βίζας πέραν των ακινήτων: εισφορές κεφαλαίου, αγορές ομολόγων, προθεσμιακές καταθέσεις. Το εύρος των επενδύσεων θα ξεκινά από τα 250.000 ευρώ. Τα projects άνω των 10 εκατ. ευρώ θα θεωρούνται στρατηγικές επενδύσεις.

Ο στόχος της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει τη χορήγηση σε επενδυτές ειδικής άδειας διαμονής στην Ελλάδα, είναι να αποκτήσει η ελληνική οικονομία οφέλη από τη νόμιμη μετανάστευση, μέσα από την προσέλκυση νέων επενδυτών.

Το πρόγραμμα θα προβλέπει fast track διαδικασίες. Για τα νομικά πρόσωπα, εφόσον προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα προβλέπονται από 3-10 άδειες διαμονής στα στελέχη ή στους μετόχους, ανάλογα με το ύψος του επενδυτικού σχεδίου. Προβλέπεται δε και η χορήγηση επιπλέον 10 αδειών διαμονής σε δεύτερο χρόνο, για την υλοποίηση και λειτουργία του ίδιου επενδυτικού σχεδίου. 

Η διάρκεια της ειδικής άδειας διαμονής επενδυτών θα είναι 5ετής και θα ανανεώνεται για άλλα 5 έτη, εφόσον συνεχίζεται η υλοποίηση της επένδυσης ή η λειτουργία της μετά την ολοκλήρωσή της.

Διαβάστε στο moneyreview.gr τις κατηγορίες των προβλεπόμενων επενδύσεων και τις προϋποθέσεις που θα τις συνοδεύουν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή