Ημερομηνίες «κλειδί» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Ημερομηνίες «κλειδί» για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Τι ισχύει για αναστολές, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που έρχεται για εργαζόμενους και επιχειρήσεις για να μπορέσουν να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης για τον μήνα Μάρτιο.

Προθεσμία πέντε ημερών έχουν στην διάθεση τους οι επιχειρήσεις κλειστές και πληττόμενες για να θέσουν τους εργαζόμενους τους σε αναστολή για τον μήνα Μάρτιο. Οι δηλώσεις από τις επιχειρήσεις θα πρέπει να γίνουν και αυτόν το μήνα προαναγγελτικά από την Τετάρτη 3 Μαρτίου έως και την Κυριακή 7 Μαρτίου. Στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να δηλωθούν και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας που αφορούν την περίοδο 1-3 Μαρτίου.

Για τις αναστολές από 8 Μαρτίου  και μετά, οι επιχειρήσεις–εργοδότες υποχρεούνται να προαναγγείλουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ τις αναστολές αυτές τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα της έναρξής τους. Εάν για παράδειγμα ο εργαζόμενος μπει σε αναστολή από 10 Μαρτίου ,ο εργοδότης θα πρέπει να δηλώσει την αναστολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ μέχρι τις 9 Μαρτίου.

Σημαντική αλλαγή για τις αναστολές του Μαρτίου είναι πως μπορούν να τεθούν σε αναστολή όσοι εργαζόμενοι  έχουν προσληφθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2021. Και για τον μήνα Μάρτιο το επίδομα ειδικού σκοπού ορίζεται στα 534 €  για ένα μήνα και είναι αναλογικό με τις μέρες που ο εργαζόμενος τίθεται σε αναστολή. Για κάθε ημέρα που εργαζόμενος μένει σε αναστολή αποζημιώνεται με το ποσό των 17,8€. Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή