Η εταιρεία που εκδίδει ομόλογο 2,5 δισ. δολαρίων

Η εταιρεία που εκδίδει ομόλογο 2,5 δισ. δολαρίων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παράθυρο για ομολογιακές εκδόσεις δεν έχει κλείσει ακόμα και οι αποδόσεις ανεβαίνουν. Έτσι το ερχόμενο διάστημα εκτός από τη ΔΕΗ και τη Mytilineos και άλλες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων ετοιμάζονται να κρούσουν τας θύρας των διεθνών κεφαλαιαγορών, όπως η Energean. Την εν λόγω ομολογιακή έκδοση, ύψους 2,5 δισ. δολαρίων που σχεδιάζει η Energean Israel Finance, θυγατρική κατά 100% του ομίλου της Energean Plc, αξιολογούν μάλιστα με Ba3 η Moody’s και με BB- η S&P.

Όπως ανακοίνωσε προς το χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ χθες Κυριακή η Energean Plc, η ομολογιακή έκδοση θα απαρτίζεται από τέσσερα ισόποσα τμήματα (tranches), ωρίμανσης 2024, 2026, 2028 και 2031. Η έκδοση θα αναχρηματοδοτήσει το ύψους 1,45 δισ. δολ. δάνειο (Project Finance Facility) με το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί η επένδυση για την ανάπτυξης του κοιτάσματος Καρίς στο Ισραήλ και το ύψους 700 εκατ. δολ. που συνήφθη στα τέλη του 2020 για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς του ποσοστού που κατείχε η Kerogen στην Energean Israel, την επένδυση της ανάπτυξης του κοιτάσματος Βόρειο Καρίς και άλλες ανάγκες.

H Moody’s χαρακτηρίζει την προοπτική του ομίλου της Energean ως σταθερή (stable), καθώς αναμένει έναρξη εμπορικής παραγωγής χωρίς περαιτέρω άξιες λόγου καθυστερήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή