Αλλάζουν όλα στις μεταβιβάσεις ακινήτων – Η νέα διαδικασία

Αλλάζουν όλα στις μεταβιβάσεις ακινήτων – Η νέα διαδικασία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση που θα επιτρέψει να τεθεί σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει από τις 19 Φεβρουαρίου το moneyreview.gr, o διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε στην ΕΡΤ ότι εντός του 2021 το σύνολο των δηλώσεων μεταβίβασης περιουσίας (και όχι μόνο ακινήτων) θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Σε πρώτη φάση, τις αμέσως επόμενες ημέρες, η πλατφόρμα θα υποστηρίζει τις δηλώσεις αγοραπωλησίας ακινήτων. Και σε δεύτερη φάση -εντός του 2021 όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής- θα καλυφθούν οι γονικές παροχές, οι δωρεές, οι κληρονομιές αλλά και κάθε άλλη ειδική περίπτωση όπως για παράδειγμα η σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας σε ακίνητο ή ακόμη και οι δωρεές σε χρήμα.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή