Σήμερα το συνέδριο Innovative Greeks από ΣΕΒ και Endeavor Greece

Σήμερα το συνέδριο Innovative Greeks από ΣΕΒ και Endeavor Greece

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου και συνεχίζεται την Τετάρτη 3 Μαρτίου το πρώτο διεθνές ψηφιακό συνέδριο «Καινοτόμοι Ελληνες» («Innovative Greeks»), που διοργανώνουν από κοινού ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και Ελληνίδων της διασποράς στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Το συνέδριο είναι το πρώτο βήμα της πρωτοβουλίας των δύο οργανισμών για τη δημιουργία μιας διεθνούς κοινότητας καινοτόμων Ελλήνων, με στόχο να αναπτυχθεί μια ανοιχτή σε όλους κοινότητα γνώσης και δικτύωσης, όπου αναγνωρισμένοι σε ολόκληρο τον κόσμο Ελληνες επιχειρηματίες, επενδυτές και στελέχη υψηλού επιπέδου μοιράζονται γνώσεις, διασυνδέσεις και πόρους με ταχέως αναπτυσσόμενες νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις. Οι νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν ευκαιρίες, να συνεργαστούν με κορυφαίες εταιρείες, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία, να εξερευνήσουν νέες αγορές και να αναπτυχθούν.

Ανάμεσα στους ομιλητές ξεχωρίζουν ο πρόεδρος και επικεφαλής επιστημών της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, δρ Τζορτζ Γιανκόπουλος, ο δρ Νικόλας Γαλακάτος, επικεφαλής της Blackstone Life Sciences, ο δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. της Biogen, ο Nτιν Ντακόλιας, co-chief investment officer της Fortress Investment Group, ο Τζιμ Γιαννόπουλος, πρόεδρος και CEO της Paramount Pictures, η Nίκη Τριγώνη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, συνιδρύτρια και CTO στη νεοφυή εταιρεία Navenio, ο Τζέιμς Χριστόπουλος, managing director στο επενδυτικό κεφάλαιο CVC Capital Partners, ο Αλεξ Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO στην Blueground, ο Ανδρέας Σταυρόπουλος, εταίρος στην Threshold Ventures, και άλλοι πολλοί. 

Σήμερα, πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος θα συζητήσουν για τα θέματα της καινοτομίας και ανάπτυξης στη μετά COVID εποχή. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κωνστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, co-Owner & CEO, Phaea Resorts/senior architect, TEMES S.A. και πρόεδρος της Endeavor Greece. Την 1η ημέρα του συνεδρίου θα κάνουν τοποθετήσεις και θα συντονίσουν τα πάνελ οι Μάρκος Βερέμης, πρόεδρος της Upstream και εταίρος στο Big Pi Ventures (συμπρόεδρος επιτροπής καινοτομίας, ΣΕΒ), και Κωνσταντίνος Κόκκαλης, πρόεδρος Δ.Σ., Intrasoft International (συμπρόεδρος επιτροπής καινοτομίας ΣΕΒ), τα ιδρυτικά μέλη της επιτροπής καινοτομίας του ΣΕΒ, Γιάννης Μαρτίνος (ιδρυτής και δ/νων σύμβουλος, The Signal Group) και Σπύρος Μαγιάτης (ιδρυτής και CTO, Workable), καθώς και ο Παναγιώτης Καραμπίνης, διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή